Touran til folket

June 5, 2019
Utleiere

Da Håvard bestemte seg for å gå elektrisk la han ut familiebilen på Nabobil.no.

At det er marked for utleie av familiebiler på Oslo vest er det ikke tvil om. Håvards VW Touran er en skikkelig turbil med syv seter og en av markedets største skibokser på taket. I løpet av de siste to årene har den vært leid ut mer enn 50 ganger.

Motivasjonen for å leie ut på Nabobil.no fikk han for to år siden da han kjøpte en elbil som skulle løse hverdagslogistikken i familien på fire.

- Jeg lurte på om jeg skulle beholde bilen eller ikke, begynner Håvard. Det er en klassisk og fin turbil og vi valgte derfor å beholde den mot at vi leide den ut på Nabobil.no. Og det har jeg ikke angret på!

Stort behov for klassisk familiebil

Håvard har leid ut familiens bil mer enn 50 ganger de to siste årene

Han forteller at de nå kun bruker Touranen i feriene samt noen utvalgte helger i året. All lokal transport foregår med elbilen. Det er stort sett familier eller vennegjenger som leier bilen hans.  

- De fleste skal på ski- eller fjelltur til en av de store destinasjonene. Andre er mennesker som har bodd noen år i Norge og som har besøk av familie eller venner. Noen har tatt bilen helt over til vestlandet for sightseeing med gjestene sine, forteller han.

Håvard er helt klar på hva som skal til for å overbevise flere om at bildelingstjenester er smart.

- Det er bare  å sette seg ned og regne på hva det egentlig koster å eie bil, sier han.

Er åpen for å "bytte side"

På spørsmål om han kunne tenke seg å sitte på andre siden av bordet en dag er han absolutt positiv.

- Vi har blant annet blinket ut en kul cabriolet som vi skal ut å cruise med iløpet av sommeren.

Videre utelukker han ikke at det kunne ha vært aktuelt å kvitte seg med bil nummer to.

- Foreløpig har utleien gått med greit overskudd, men det renner jo på med kilometer og før eller senere kommer også reparasjonene. Samtidig bruker vi ofte bilen i høysesongene og det er en viss komfort i å vite at bilen er tilgjengelig for oss da. Kanskje hadde vi blitt flinkere til å vurdere tog som reisealternativ hvis vi ikke eide egen langturbil?

Lei Håvards VW Touran

Nabobil.no

Nabobil.no er en nettbasert delingstjeneste for leie og utleie av privatbiler. Vi kobler bileiere med personer som ønsker å leie bil og lar deg på den måten tjene penger på bilen din når du ikke bruker den selv. 

Relaterte Innlegg