God butikk på Hell

January 9, 2018
Utleiere

Randi bor på et lite småbruk utenfor Trondheim. Da hun hadde mammaperm innså hun plutselig at familiens to biler stort sett stod stille i hverdagen. Dette ble utgangspunktet for Randis lille "virksomhet".

I utgangspunktet bruker Randi bil daglig, både i jobb- og familiesammenheng. På "pendlerbilen" falt valget på en e-Golf grunnet de økonomiske fordelene.

- Bilen er fantastisk å kjøre, og den brukes både som pendlerbil og på turer til byen eller i nærområdet, forteller Randi. Som bil nummer to har familien en Mitsubishi Pajero som brukes på lengre kjøreturer, og ikke minst campingturer.

- Dette er en veldig fin familiebil med 7-seter, tilhengerfeste og skiboks. Vi tenkte plutselig at den også vil være en topp bil for andre å leie til hytteturen, fortsetter Randi.

Hun forteller at de også kan sette inn barneseter i bilene, noe som har vist seg å være svært populært da mange leietakere er familier med barn.

Randis biler blir levert nyvasket, støvsuget og fulladet når du skal ut på tur.

-Jeg leier ut bilene i de periodene vi ikke har behov for begge to samtidig, forteller Randi, og legger til at foreldrene hennes på nabogården mer enn gjerne stiller med bil dersom det blir “krise”.  

"Flyplasservice"

Det var Randis far som introduserte Randi for Nabobil.no etter å selv ha leid bil på plattformen under et opphold i Bergen. Han plukket opp en nabobil på Flesland, og det var det som vekket ideen hos Randi.

- Vi bor bare tre km unna Værnes, og da jeg var i mammaperm hadde vi plutselig to biler som ikke var i daglig bruk. Etter det har utleie vært en veldig fin ekstrainntekt.

Randi forteller at den typiske leietakeren er personer som kommer med fly og skal videre til Trondheim eller omegn. Hun tilbyr leietaker å bli plukket opp på Værnes mot at de kjører henne hjem igjen før de fortsetter turen dit de skal.

- Det er alt fra forretningsfolk som har møter i Trondheim til kjærestepar som skal på weekendtur.  Det har blitt mange hyggelige møter og interessante samtaler tur/retur de 3 kilometerne fra Værnes til småbruket, forteller hun.

Nøkkelen er god kommunikasjon og høy servicegrad

Randi forteller at det som er avgjørende for å få til privat bildeling på denne måten er litt fleksibilitet, effektiv kommunikasjon med leietakerne og en god slump service.

- Jeg mener selv at det er mye hyggeligere å kjøre en bil som ser representabel ut, men er ikke like nøye med at den skal være helt nyvasket og fulladet ved levering igjen. Den typiske leietaker hos meg skal ofte rekke et fly og da må det være litt god service, forklarer hun.

I følge Randi selv har alle leieforholdene til nå gått knirkefritt, kanskje med unntak av ett.

- Jeg hadde en litt komisk utleie i Februar da vedkommende skulle reise til Hitra. Leietaker fikk dessverre erfare at det er litt kortere rekkevidde på en el-bil på vinteren. De skulle kjøre uten varme i bilen for å spare mest mulig strøm, men det ble nok en kald fornøyelse da bilen gikk strømtom i 23-tiden i 15 kuldegrader, ler hun.

Nabobil.no

Nabobil.no er en nettbasert delingstjeneste for leie og utleie av privatbiler. Vi kobler bileiere med personer som ønsker å leie bil og lar deg på den måten tjene penger på bilen din når du ikke bruker den selv. 

Relaterte Innlegg