Oslo - Lofoten i elbil

July 31, 2020
Leietakere

Som mange andre skal Øyvind besøke Lofoten i sommer. Ulikt mange andre skal han kjøre hele veien på elektrisk sus fra Nabobil.

Samme med to kompiser har Øyvind leid en Tesla Model S for en to ukers biltur. Det er ikke første gang han velger Tesla når han skal leie bil og han har god erfaring med å kjøre nettopp denne. Han har derimot aldri vært i Lofoten og heller aldri kjørt så langt med elbil før. 

Øyvind har hentet bilen og er klar for avreise

-Bilen jeg har leid har en rekkevidde på 320 km og turen vi skal kjøre er på nesten 3000 km. Planen er å kjøre Oslo - Bodø og derfra ta båten over til Moskenes i Lofoten, forteller han. 

Strippet for rekkeviddeangst

Mange vil nok mene at en rekkevidde på 320 km er litt i det snaueste laget, men Øyvind høres selvsikker ut når han forteller at han ikke kjenner på rekkeviddeangsten. 

-Jeg tror det blir et morsomt prosjekt som absolutt lar seg gjennomføre. Jeg har sjelden noe problem med å finne ladestasjoner når jeg kjører Tesla.

Øyvind forteller at han benytter seg av Teslas kart over ladestasjoner og en nettside som heter ladestasjoner.no for å legge opp ruta. 

Rask oppladning og billig i drift

-Når jeg leier elbil er jeg ikke så opptatt av batteriets kapasitet, men heller hvor raskt den kan lades opp. Dessuten har Norge et godt nettverk av ladestasjoner, så alt en trenger å gjøre er å planlegge ruta etter ladekartet.

Han minner om at Tesla Model S kan lades gratis på Tesla sine supercharger, noe som gjør det billigere å leie nettopp denne bilen. 

Etter hva Nabobil kan lese på Tesla Owners Club Norge (TOCN), er det nettopp satt opp en ny supercharger i Svolvær og flere ladestasjoner er under utbygging i Nord-Norge. Det lover godt for de som vil reise nordpå med Tesla.

Har ofte behov for bil

Sett bort i fra turen til Lofoten, benytter Øyvind seg av bildeling ganske hyppig, både privat og gjennom jobben. Han kan absolutt oppfattes som en som har behov for bil mer enn en gang i blant. Likevel er han sikker på at bildeling er den beste løsningen for ham.

-Det å eie bil fører med seg en del ekstra ansvar og kostnader. Når man bor midt i byen, sånn som meg, må en ta en seriøs vurdering på om det gir mer mening å eie enn å leie. 

Mange biler står stille store deler av tiden og da er det mer økonomisk og ikke minst mer miljøvennlig når man får utnyttet kapasiteten til den enkelte bil i større grad, argumenterer han.

Valget faller ofte på Nabobil.no 

Øyvind har prøvd flere ordninger, bland annet Din bybil og tradisjonelle utleiefirmaer. Valget faller ofte på Nabobil. 

-Jeg foretrekker å benytte meg av de nøkkelfrie bilene når jeg er på farten, men synes det er helt fint å leie bil på den “gamle måten” også. Det positive med det er at jeg møter mange hyggelige folk. 

Samtidig vil han understreke at han nok aldri hadde benyttet seg av en sånn ordning om ikke Nabobil var der som en trygg og profesjonell tredjepart. 

Det er et viktig kriterie som skaper trygghet for begge parter, avslutter han. 

Marthe Berner

Marthe er markedskoordinator i Nabobil.no

Relaterte Innlegg