Tjente 45.000 kroner og fikk en statistrolle

May 29, 2017
Utleiere

Andreas, som bor i det hyggelige nabolaget Rodeløkka i bydel Grünerløkka i Oslo ble først kjent med delingsøkonomien da han begynte å leie ut et rom på Airbnb. Han forteller at han raskt fikk gode erfaringer med tjenesten og at tilbakemeldingene fra gjestene var utelukkende positive. Da han ble gjort oppmerksom på lansering av Nabobil.no var første reaksjon skepsis. 

- Jeg tenkte først nei, å leie ut bilen min tør jeg ikke, forteller Andreas.

Inntektspotensiale

Det skulle allikevel bare et par ukers modningstid til før Andreas var klar for å leie ut bilen sin til privatpersoner.

- Jeg satte meg inn i forsikringsordningen og innså samtidig potensialet for å la utleie bidra til finansiering av bilen, som allikevel sto mye stille på den tiden. Jeg bestemte meg derfor for å gi det en sjanse, forteller Andreas, som stort sett bruker bysykkel i kombinasjon med annen kollektivtransport til og fra jobb.

En litt annerledes henvendelse

Etter at Andreas la ut bilen sin å plattformen har det gått slag i slag. I 2016 tjente han over 45.000 kroner på bilen, og i tillegg har deltatt som statist i en norsk TV-serie.

- Ja, det mest spesielle og morsomme utleieforholdet var nok da produksjonsselskapet Monster tok kontakt for å leie bilen til bruk i opptak til en TV-serie, og de samtidig spurte om jeg ikke også kunne tenke meg å delta som statist i den samme serien, forteller han.

Forsikring er nøkkelen

Andreas mener det viktigste man kan gjøre som utleier er å svare raskt på henvendelser. I tillegg er han opptatt av å kommunisere betingelser og forventninger tydelig. Han forteller også at han forsøker å være løsningsorientert når det kommer til tid og sted for overlevering og tilbakelevering av bilen.

- Jeg liker den effektive og Airbnb-liknende brukeropplevelsen på Nabobil.no og setter pris på måten tryggheten for meg som utleier er ivaretatt gjennom forsikringsordningen, avslutter Andreas.

Vil du leie Andreas sin BMW? Besøk bilen hans her.

Nabobil.no

Nabobil.no er en nettbasert delingstjeneste for leie og utleie av privatbiler. Vi kobler bileiere med personer som ønsker å leie bil og lar deg på den måten tjene penger på bilen din når du ikke bruker den selv. 

Relaterte Innlegg