Til FNs klimatoppmøte med elbil fra Nabobil.no

December 4, 2018
Nytt fra Nabobil.no

Mari, Sofie og Ane er ungdomsdelegater på FNs klimatoppmøte COP24. For å fremme klimasaken skal de kjøre elbil fra Oslo og helt ned til Katowice i Polen der årets møte avholdes.

Torsdag kveld gikk startskuddet for en av de mest ambisiøse reisene gjort med Nabobil noensinne. En entusiastisk gjeng satt snuta østover til Katowice i Polen for å delta på FNs klimatoppmøte COP24. Mari Einang sitter i den norske delegasjonen til FNs klimatoppmøte for å representere barn og unge, mens Sofie Nordvik og Aurora Skjølberg Serreli representerer hhv KFUK-KFUM Global og mijø- og utviklingsorganisasjonen Spire.

På veien nedover skal de ta med seg ungdomsdelegater fra Sverige og Danmark og sammen skal de dokumentere den klimavennlige reisen nedover i Europa.

Jentene nådde Berlin lørdag ettermiddag. Fra venstre Lotta Velin, ungdomsdelegat fra Sverige, Ane Aurora Skjølberg Serreli fra Spire, Mari Hasle Einang fra NLU og Changemaker og Sofie Nordvik fra KFUK-KFUM Global

Det mest klimavennlige transportalternativet

- Vi kjører over 300 mil istedenfor å sitte en time på et fly. Vi strekker oss så langt vi kan for å ta klimavennlige valg og gjør det vi kan innenfor de rammene vi har, sier Sofie, som jobber i KFUK-KFUM Global i Norge. Hun forteller at å kjøre Tesla nedover i Europa var den mest klimavennlige måten å komme seg til COP24 på.

Jentene har flere års erfaring fra klimatoppmøtene og er svært spent på hva årets forhandlinger vil føre frem til.

- Enkeltpersoner kan ikke stoppe klimaendringene alene. Vi er avhengige av at politikerne også strekker seg så langt de kan, både på forhandlinger i FN og hjemme, sier Sofie.

Rekkeviddeangst?

Reisen er 1600 km hver vei, tar fire dager og går via Malmö, København og Berlin til Polen. De har lagt opp ruten i henhold til tilgjengelige ladestasjoner underveis.

- I de nordiske landene er det god dekning, men så snart vi krysser grensen til Tyskland blir det verre, forklarer Mari, som til daglig er nestleder i ungdomsorganisasjonen Changemaker. I Polen har vi et strekke vi er litt spent på, men vi skal nok klare det, avslutter Mari optimistisk.

Nabobil.no

Nabobil.no er en nettbasert delingstjeneste for leie og utleie av privatbiler. Vi kobler bileiere med personer som ønsker å leie bil og lar deg på den måten tjene penger på bilen din når du ikke bruker den selv. 

Relaterte Innlegg