- Det handler bare om å innse at vi ikke er avhengig av bilen

November 6, 2018
Leietakere

Thore har levd uten bil i åtte år, men forteller at han tidligere nærmest ikke kunne gå til naboen uten å ta bilen.

- Å bruke bilen er godt innarbeidet i dagliglivet. Folk er så vant til å ha egen bil at de vanskelig kan se for seg et liv uten, sier Thore.

Thore pendler daglig med tog til jobben i Moss

Spennende utvalg av biler

Thore flyttet fra Stockholm til Oslo for tre år siden og forteller at det var der han lærte å klare seg uten bil.

-Det var vanskelig å finne parkering, jeg måtte ofte bruke 45-60 minutter på å finne en plass! Samtidig fungerte kollektivtilbudet veldig bra og jeg fikk et annet syn på det å bruke bil i storbyen.

Tilbake i Oslo leier han bil når han trenger det, for eksempel når han skal til golfbanen.

- Man kommer langt uten bil, og med Nabobil.no og bilpool har man faktisk større fleksibilitet enn ved å eie egen bil.

Han påpeker at en av fordelene med Nabobil.no er det store utvalget av biler som gjør at du kan leie akkurat den bilen du har behov for.

- Trenger du en varebil, så kan du låne det. Alternativt kan du låne mange heftige sportsbiler om en har lyst til å kose seg med det, presiserer han.

Mobilitetsmix

Thore bor i gamlebyen i Oslo og dagpendler med tog til jobben i Moss. Han reiser mye i jobbsammenheng og bruker derfor mye leiebil. Han forteller at han også bruker andre bilpooler i tillegg til Nabobil.no.  

- Å ikke eie bil er et aktivt valg jeg har tatt. Så lenge det er så stor tilgang på bil som det er i Oslo, så er det enklere og billigere for meg å ikke ha bil. Å ha parkeringsplass i Oslo koster eksempelvis nesten 2000 kroner i måneden! 

Ikke så avhengig av bilen som vi tror vi er

Han har en klar formening om at bildeling er fremtiden og at det på mange måter handler om å få folk til å innse at de bruker bilen mindre enn de selv tror.

- Klarer dere å få folk til å forstå at de ikke er så avhengig av egen bil som de tror de er, så tror jeg mange flere ville solgt bilen og benyttet seg av Nabobil.no istedenfor. I hvert fall de som har bil nummer to, avslutter han.Nabobil.no

Nabobil.no er en nettbasert delingstjeneste for leie og utleie av privatbiler. Vi kobler bileiere med personer som ønsker å leie bil og lar deg på den måten tjene penger på bilen din når du ikke bruker den selv. 

Relaterte Innlegg