Telttur i Nærøyfjorden

June 15, 2018
Reiseblogg

Ikke bestemt deg for hva du skal gjøre i sommer? Det er uendelig med flotte steder å besøke rundt om i landet. Med bil er du fri til å reise hvor som helst.

Undersøkelser viser at nordmenn er blitt mer opptatt av å utforske nye måter å feriere på. Sydenreiser er blitt så rimelig og tilgjengelig for folk flest at de søker noe mer. Hvorfor reise langt avgårde når man har uendelig med muligheter i eget land? Under kan du lese om vakre Nærøyfjorden, samt tips til overnatting og turmuligheter.

Nærøyfjorden

Nærøyfjorden er på UNESCOs verdensarvliste og er en arm av den kjente Sognefjorden. Det er et av få steder i området som er overraskende rolig og upåvirket av masseturismen. Fjorden kan oppleves både fra vann og land. Med fjellsider på opptil 1800 meters høyde, ville fossefall og levende kulturlandskap er Nærøyfjorden virkelig et sted du bare må oppleve!

Nærøyfjorden

Overnatting på Dyrdal Gard

I Bakka, kun noen kilometers kjøring fra Gudvangen, finner man vakre Dyrdal Gard. Her kan du velge og vrake i flotte teltplasser langs fjorden. På området finner du også WC, dusj og et enkelt kjøkken som kan benyttes av alle gjestene. Vertene er utrolige gjestfrie og man møter på likesinnede gjester fra hele verden. Kanskje du også skal finne frem teltet og rulle ut liggeunderlaget i sommer?

Hyggelig teltplass rett ved vannet

Den kongelige postvegen

Den kongelige postvegen var en del av postruta mellom Bergen og Oslo som var ny på 1600-tallet. Turen går langs Nærøyfjorden fra Bleiklindi til Styvi. Stien er lett kupert og passer for både store og små, ca. 5 km hver vei. Verten på Dyrdal Gard fikser båtskyss til Bleiklindi for en 50-lapp.

Gjør seg klar til tur
Idyllisk gårdstun
Husk å ta pauser

God tur!

Nabobil.no

Nabobil.no er en nettbasert delingstjeneste for leie og utleie av privatbiler. Vi kobler bileiere med personer som ønsker å leie bil og lar deg på den måten tjene penger på bilen din når du ikke bruker den selv. 

Relaterte Innlegg