St.Hanshaugen størst på bildeling

March 8, 2019
Leietakere

Bydel St.Hanshaugen er den bydelen i Oslo der tettheten av nabobiler er størst. Det er også en bydel med svært høy befolkningstetthet og dårlige parkeringsmuligheter.

Etter innføringen av beboerparkering har de fleste bydeler rapportert om at det er enklere for beboerne å finne seg parkering grunnet frafallet av såkalt “fjernparkering”. I bydel St.Hanshaugen er det derimot fortsatt store utfordringer knyttet til parkering. Tom André Schou er en av beboerne på St.Hanshaugen som ikke kjenner på parkeringsutfordringene.

Tom André har valgt delebil fremfor privatbil og mener bildeling tillater spontanitet på lik linje med å eie bil

- Å eie bil er både dyrt og lite smidig. Å dele bil, derimot, er genialt! Jeg leier bil de gangene jeg trenger det - det er bra for både økonomien og miljøet, sier han.

Han liker spesielt godt fleksibiliteten en tjeneste som dette representerer.

- Bildelingstjenestene tillater at man kan være spontan. Det er ikke alltid jeg vet at jeg trenger bil før samme dag, og jeg har fortsatt ikke opplevd å ikke få tak i bil!

Bymiljøetaten satser på bildeling

Bymiljøetaten har vedtatt å sette av 600 parkeringsplasser til bildeling. I første omgang vil hver bildelingsaktør få utdelt syv plasser. Nabobil.no har fått tildelt parkeringsplasser i bydel St.Hanshaugen. Kriteriet for å få lov til å bruke parkeringsplassene er at bilene skal være 100 % delt. Dette kan Nabobil.no innfri ved å plassere biler med nøkkelfri åpningsteknologi på plassene. Du kan i løpet av få sekunder booke og låse opp en bil gjennom Nabobils app.

Nøkkelfri åpningsteknologi øker tilgjengeligheten

Tom André bekrefter at det har blitt lettere å få tak i bil med innføring av nøkkelfri åpningsteknologi i bilene. Videre følger pris og lokasjon som de viktigste attributtene når han skal leie bil. Han er også opptatt av utvalget bilmodeller, særlig fordi han ofte har et spesielt behov når han først leier bil.

- Kanskje skal jeg handle endel ting, for eksempel på IKEA, eller jeg skal på turer med venner og familie. Da er det selvsagt også relevant å se på ting som størrelse, årsmodell og drivstoffbruk.

Han forteller videre at det ofte er rimeligere at fire personer leie bil enn at de samme fire skal tog tog tur/retur.

Bydel St.Hanshaugen er den bydelen i Oslo der tettheten av delte biler er høyest. Og tom André bekrefter at bydelen har et svært godt utvalg utvalg av delebiler tilgjengelig.

- Det er sjeldent jeg trenger å bevege meg langt for å finne en bil, stort sett leier jeg bil i mitt eget nabolag!

Én delt bil kan erstatte 12 privatbiler

Driftssjef i Nabobil.no August Grønli mener bymiljøetatens tiltak vil ha en svært positiv effekt på bybildet.

I Nabobil.no er vi selvsagt svært fornøyde med at Bymiljøetaten har satt bildeling så høyt opp på agendaen.

- Med denne piloten vil byens parkeringsplasser komme fellesskapet til gode - også de som ikke eier bil. En delt bil kan erstatte inntil 12 privateide biler, så syv delte biler kan erstatte hele 84 biler! Når dette skaleres opp kan det ha en ganske formidabel effekt på bybildet, sier August Grønli i Nabobil.no

En tjeneste for fremtiden

- Jeg synes tjenesten utvikler seg i riktig retning og er tidlig ute med å tilby nye funksjoner. Appen er veldig enkel å bruke og jeg opplever aldri at det er noe feil med den eller betaling. Jeg gir den terningkast 6, avslutter Tom André - som vi garantert får beholde på plattformen en god stund til.

---

Bildeling på St.Hanshaugen

I bydel St.Hanshaugen er det 185 privatbiler tilgjengelig for utleie. 15 av disse har nøkkelfri åpningsteknologi og kan åpnes og lukkes med nabobils app. Siden oppstarten har 4 500 beboere på St.Hanshaugen benyttet seg av Nabobil.no, og i 2018 ble det gjennomført 3 000 leieforhold i bydelen. Hittil i år har 450 personer leid bil på St.Hanshaugen.

Nabobil.no

Nabobil.no er en nettbasert delingstjeneste for leie og utleie av privatbiler. Vi kobler bileiere med personer som ønsker å leie bil og lar deg på den måten tjene penger på bilen din når du ikke bruker den selv. 

Relaterte Innlegg