Serviceinnstilt krutt siden 2017

August 9, 2020
Utleiere

Da Kristian begynte å leie ut bilen sin i Tromsø var han en av svært få som gjorde dette. Han hadde vurdert å selge bilen, men da en kompis fra Bergen fortalte ham om Nabobil ble han nysgjerrig på om det var marked for dette i Tromsø. 

Ble overrasket over etterspørselen 

Det var kun et knippe biler tilgjengelig for utleie på Nabobil da Kristian selv la ut bilen sin på plattformen tilbake i 2017. Etterspørselen var høyere enn tilbudet og forespørslene rant inn. 

- Overraskende nok var etterspørselen i Tromsø ganske høy på det tidspunktet! Jeg fikk mange forespørsler og inntekten og de hyggelige menneskene jeg møtte ga mersmak, forteller Kristian.  

Og dette skulle vise seg å bare være en forsmak. Siden den gang har bildeling blitt god butikk for den ivrige utleieren.

Populær tjeneste i Tromsø

Kristians utleievirksomhet gikk så bra at han valgte å investere i nok en bil som han kan leie ut.

I dag er det over hundre biler til utleie i Tromsø og siden mai har disse til sammen vært leid ut nesten 1000 ganger. 

- Både studenter, naboer og turister leier bilen min og jeg opplever en jevn strøm av forespørsler hele året, forteller Kristian. 

Før sommeren investerte Kristian i en bil nummer to, en varebil, og forteller at begge bilene har gått unna som varmt hvetebrød i hele sommer.

Tjente 35 000 kr i juni og juli 

Kristian kan fortelle at sommeren vi nå legger bak oss har vært den beste utleiesommeren til nå og kan vise til en inntekt på 35.000 kroner bare i juni og juli. Han peker på økt reiseaktivitet blant nordmenn som følge av koronaepidimien som årsak til rekordsommeren.

For i motsetning til mange andre har koronasituasjonen ikke lagt noen demper på bildelingsmarkedet. De fleste utleiere har merket en oppsving av forespørsler i sommer. 

Kristian forteller at han har gjort nødvendige smittevernstiltak i bilen sin. 

-Jeg har rengjøringsservietter liggende i bilen og oppfordrer alle som leier bilen til å benytte seg av dem før og etter leieforholdet, forteller han. 

Tiltrekkes av det menneskelige aspektet ved bildeling

Det er ikke bare pengene som motiverer Kristian. 

Noe av det beste han vet med Nabobil er at han får møte nye og spennende mennesker ved hvert leieforhold. Dette reflekteres også i uteleiprofilen hans.

Han har utelukkende gode anmeldelser på profilen sin og forteller at han liker å tilrettelegge så utleien blir så smooth som mulig. Han er svært opptatt av god kundeservice.

Pris avgjørende for antall forespørsler

Kristian har eksperimentert med forskjellig priser på bilene sine, men opplever at han får flere forespørsler om prisen per døgn er under 500 kr.

- En må stille seg spørsmålet om hva som er mest lønnsomt. Høy pris med få bookinger eller lav pris og høyere volum. For meg har det desidert vært mest lønnsomt med en konkurransedyktig pris og hyppig utleie. 

Holder seg oppdatert på markedet

Da reiselysten meldte seg og hans egen bil var leid ut valgte Kristian å leie en annen (og rimeligere) bil på Nabobil.no

Kristian er tidligere økonomistudent og har et øye for business. Han følger nøye med på prisutviklingen i  bildelingsmarkedet.

Da han og samboeren innså at de selv ville på Norgesferie i sommer undersøkte han priser på leiebil både hos Hertz, Avis og Nabobil. 

-Etterspørselen var så høy på mine egne biler at jeg regnet meg frem til at det ville være billigere å leie enn å bruke min egen på feire.

Siden Hertz og Avis ikke kunne konkurrere med prisene til Nabobil falt valget naturligvis på Nabobil som han så godt kjenner fra før.

-Utleieren var utrolig hyggelig og vi fikk leie bilen i hele fire uker!

Vervet samboeren sin

I sommer fikk han også med seg samboeren på å leie ut bilen sin mens de selv var på Norgesferie.

-Hun tjente 11 000 på å leie ut sin Ford Fiesta i sommer, så nå er hun nesten mer ivrig enn meg, avslutter Kristian, som synes det er helt greit med litt konkurranse om leietakerne. 


Marthe Berner

Marthe er markedskoordinator i Nabobil.no

Relaterte Innlegg