Rekordsommeren 2020

September 1, 2020
Nytt fra Nabobil.no

Vi er offisielt ferdig med sommeren. Og for en sommer det har vært!

August, den siste sommermåneden, er lagt bak oss. Endelig, mener sikkert noen. Andre sitter og klør i kroppen og har planlagt høstferiens biltur allerede. For la oss bare erkjenne at det er tryggest å legge  opp til norgesferie i all overskuelig fremtid.

Dette har virkelig vært sommeren for de små og store turene. For mange ble ikke ferien helt som planlagt, men det norske folk har allikevel fått utspill for reiselysten sin. Turglade nordmenn har “gjenoppdaget” konseptet norgesferie og alt tyder på at det har gitt mersmak.

Mange, blant annet Ane, var heldige å få oppleve nærmest tropiske forhold på fjellet i sommer


250 ganger rundt jorda

Vi hadde over 25 000 korte og lengre leieforhold i sommermånedene juni, juli og august. Det var hovedsakelig personbiler som var ute og rullet langs veiene i sommer, og hele 17 % av dem var elbiler. 

Det norske folk har kjørt i overkant av 10 millioner kilometer i Nabobiler i sommer. For de aller fleste har Spania bare vært en fjern drøm, men dette er faktisk 1600 turer t/r Alicante eller 250 ganger rundt jorda om du vil. Er det ikke fantastisk å tenke på at en kan komme seg så langt i naboens bil? 

I sommer har hver fjordarm fått besøk av reiseglade nordmenn


Langtur med Nabobil

Kristian er en av mange som var på bilferie med en nabobil i sommer. Da han bestemte seg for å legge ferien til veien hadde han allerede leid ut sin egen bil på plattformen. Han sjekket priser derfor og kom frem til at han ville spare penger på å leie en annen bil i ferien.

-Etterspørselen var så høy på mine egne biler at jeg regnet meg frem til at det ville være billigere å leie enn å bruke min egen på feire, sier Kristian.


Kristian leide en fin-fin stasjonsvogn en hel måned og sitter allikevel igjen med gevinst etter å ha leid ut sin egen bil i sommer.


Fellesferien var størst

I løpet av fellesferien hadde vi 7 000 biler på veien. Etter fem års drift begynner nordmenns reisemønster å bli ganske kjent for oss, men vi må innrømme at sommeren 2020 var mindre forutsigbar enn tidligere sommere. Dere har virkelig kjørt Norge på kryss og tvers, besøkt hver minste fjordarm, knaus og bygd, og det har vært inspirerende og lærerikt å følge dere på veien.

Så hvor har folk egentlig vært?

Tromsø, Lofoten, Geiranger, Loen, Lindesnes - lista over naturskjønne reisemål er lang, og instagram har flommet over av morgenkaffe på primus, selvfisket ørret på panna og lykkelige turgåere som bestiger toppen av Norge. Vi har blant annet fulgt Ane, Kristian og Marthe på sine turer rundt i det ganske land og en ting er sikkert - reiselysten blir ikke noe mindre av slikt.

Marthes julekort er nok ikke det eneste som kommer til å ha en nasjonalromantisk vri i år.


Rekordstor utbetaling til utleierne

Det er gode penger å tjene for den som leier ut bilen sin i feriene. Mange nye bileiere fant veien til plattformen vår i sommer og 1500 personer leide ut bilen sin for første gang. I månedene juni til august har en utleier i snitt tjent 13 500 kroner og Nabobil har samlet betalt ut hele 36 millioner kroner. Det lengste leieforholdet var på 40 dager og utgjorde 25 000 kroner i lomma på bilens eier. 

Høstferie i Norges Granka?

Så, hvor går neste tur? Vi gjetter at den går et sted i Norge. Hva med å leie seg en bil, pakke en koffert, og kom seg til Gjøvik i høstferien. Perlen ved Mjøsa har har golf, beach, sykkelløyper og et yrende folkeliv (om du legger godvilja til), og på veien kan du jo ta deg en bolle? God tur!

På en glohet dag ved Rundkiosken på Gjøvik kan du nesten få følelsen av å være i syden.Nabobil.no

Nabobil.no er en nettbasert delingstjeneste for leie og utleie av privatbiler. Vi kobler bileiere med personer som ønsker å leie bil og lar deg på den måten tjene penger på bilen din når du ikke bruker den selv. 

Relaterte Innlegg