Bilutleie som hobby

June 22, 2017
Utleiere

Sommeren 2016 la Einar fra Reine i Lofoten ut sin første bil på nabobil.no, og etter det har han ikke sett seg tilbake. Han leier nå ut tre biler på Nabobil.no og driver samtidig en liten facebookgruppe med lokal reiseinformasjon.

- Da, kom jeg over Nabobil.no innså jeg raskt at dette var noe jeg ville være med på - å dele en bil jeg nesten ikke bruker er jo genialt!

Einar forteller videre at ideen ble møtt med en viss skepsis på hjemmefronten.

- Jeg la ut min flotteste bil, en Volvo V70 AWD. Fruen mente jeg var gal som la ut en så fin bil på de humpete veiene vi har her ute, smiler han.

Einars første utleie var i forbindelse med en seilregatta i Henningsvær. Noen deltakere ville benytte sjansen å se litt av Lofoten. Startskuddet gikk og Einar var i gang. Det tikket inn forespørsler.

Einar leier ut tre biler fra sitt hjem i Reine, Lofoten. Foto: Einar Bakken

- Til daglig jobber jeg i ambulansetjenesten, så Nabobil.no har jeg som verdens beste hobby. Etter 17 år i ambulansetjenesten vil jeg påstå at jeg er en god menneskekjenner, noe som gjør det lett å være kundevennlig. Det at jeg selv er lett å ha med å gjøre og strekker meg ganske langt for at alle skal bli fornøyd vises jo på de mange gode tilbakemeldinger jeg har fått.

Og tilbakemeldingene, de gir Einar motivasjon til å fortsette.

- I utgangspunktet skulle vel ikke en kommune på knappe 1100 mennesker generere så mye utleie, men i og med at vi bor på verdens vakreste plass så ønsker turister å leie bil for å kunne oppleve naturen og være sin egen herre på ferie.

Einar driver ikke bare med utleie på Nabobil.no, han har nærmest sitt egne lille reisebyrå på si. Gjennom facebooksiden “Reinecarentals” linker han til bilene på Nabobil.no, legger ut bilder fra hjemplassen og informasjon om buss- og fergeruter .

Familien Chan fra Bejing var svært fornøyd med Einars Volvo. Foto: Einar Bakken

- En fin ting med slik type utleie er at man treffer de som skal leie bil og kan på den måten få formidlet nødvendig informasjon om vær og føreforhold. Å komme til Lofoten fra Israel eller Kina kan jo være litt utfordrende, og da er det viktig med god og riktig informasjon. Jeg føler meg helt klart som en turistinformasjon noen ganger, ler han.

Einar ser frem til en travel sommer med mange blide fjes, og gleder seg over å kunne være med å slå et slag for miljøet og turismen ved å dele bilene sine med andre.

Nabobil.no

Nabobil.no er en nettbasert delingstjeneste for leie og utleie av privatbiler. Vi kobler bileiere med personer som ønsker å leie bil og lar deg på den måten tjene penger på bilen din når du ikke bruker den selv. 

Relaterte Innlegg