Pianostemmeren som lar tingene jobbe for seg

November 27, 2017
Utleiere

Tidlig på delingsbølgen

Dag var tidlig ute med å kaste seg på delingsbølgen. Tilbake i 2015 leste han i en nettavis at Nabobil.no skulle lansere bildelingstjeneste, og han bestemte seg kjapt for at han hadde lyst til å være med. Han registrerte seg så snart nettsiden var lansert, og med det ble han en av de første som leide ut bilen sin på Nabobil.no.

- Jeg leier ut bilen min så ofte som mulig og har en bitteliten Renault Twizy elbil ved siden av som dekker 95% av det daglige bilbehovet mitt, forteller Dag.

Elbil til hverdags

Dag er pianostemmer av yrke og reiser derfor mest rundt i nærmiljøet for jobber. Fordi han ikke har behov for baksete i bilen har han valgt å eie varebil fremfor personbil, noe som ifølge ham selv ikke er hverdagskost i Bærum. Med andre ord er etterspørselen stor etter biler som hans. Han legger til at bilen også kan brukes til litt andre ting enn å frakte varer.

- Jeg har isolert og teppekledd veggene i varerommet og snekret sammen seng og kjøkken. Dermed kan jeg leie ut bilen som enkel campingbil. Det er blitt veldig populært i sommersesongen, og ikke minst praktisk når jeg selv skal på utflukter, forteller han.

Nabobil Uten Nøkkel forenklet utleieprosessen

Dag er en av nærmere 60 utleiere som har fått installert Nabobil Uten Nøkkel i bilen sin, og leietakerne kan derfor åpne og lukke den med nabobil-appen. For Dag har det gjort utleieprosessen betraktelig enklere.

- Det er praktisk å slippe å avtale tid for nøkkeloverlevering, det gir begge parter større frihet ved henting og levering og en langt mer fleksibel prosess.

Han forteller videre at erfaringene han har gjort seg til nå viser at dette fungerer utmerket, og bekrefter at også leietakerne er fornøyde med ordningen.

Flyttet på hybel

Dag er litt mer enn gjennomsnittlig interessert i deletjenester. Han var en av de første i Norge som leide ut huset sitt på airbnb og har leid ut til tilreisende fra hele verden i snart fire år.

Selv har han delvis flyttet inn i en hybel han selv har bygget seg i garasjen, slik at huset nå er tilgjengelig for utleie når noen skulle ha behov for å leie det.

- Jeg stortrives med liten plass med bare essensielle ting rundt meg. Jeg har skrelt hjemmet mitt for alle ting jeg ikke trenger og har nå et lettstelt hjem med kun det jeg har glede eller nytte av. Resten er fjernet. Dermed er det enkelt å rydde ut det som er mitt, og leie ut huset forteller han.

Når bil og bolig er selvfinansierende..

For Dag dreier utleie av bil og bolig seg om noe mer enn den inntekten det genererer. Han mener at dagens konsum ikke er bærekraftig.

- Vi sliter med livslang gjeld vi aldri får nedbetalt bare for å ha et sted å bo, understreker han.

Han forteller videre at “alt” falt på plass i det øyeblikk han begynte å leie ut de to dyreste tingene i livet sitt.

- Tingene mine er nå selvfinansierende og gir meg i tillegg en ekstrainntekt. Tingene tjener meg, som de er ment til å gjøre!

Og som en bonus fra å ha leid ut så mange år på airbnb har Dag nå et spennende kontaktnett over hele verden som ønsker ham velkommen om han skal ut og reise.

Nabobil.no

Nabobil.no er en nettbasert delingstjeneste for leie og utleie av privatbiler. Vi kobler bileiere med personer som ønsker å leie bil og lar deg på den måten tjene penger på bilen din når du ikke bruker den selv. 

Relaterte Innlegg