Lar humøret avgjøre bilvalg

March 22, 2017
Leietakere

Asbjørn velger Nabobil.no fremfor tradisjonell bilutleie både av praktiske og sosiale grunner. Han bor i Oslo sentrum og er imponert over hvor mange ulike biler som er tilgjengelig noen steinkast unna der han bor.

- Fleksibiliteten rundt når jeg har kunnet hente og levere bilen har vært upåklagelig. Det er jo noen med de menneskene som vil leie ut bilen sin til andre, enkelte et ute etter raske penger, noe som selvsagt er greit, men det virker som at mange gjør det for å være hyggelig!  

Det er jo noe med de menneskene som vil leie ut bilen sin til andre..

Asbjørns historier er mange, og han kan blant annet fortelle at han en gang ble kjørt hjem av ei veldig søt jente - selv om han hadde forsikret henne om at det gikk buss rett i nærheten. Han forteller videre at forholdet mellom utleier og leietaker er mye mer balansert enn det en kan få følelsen av i tradisjonell bilutleie.

- Når jeg har leid bil av tradisjonelle utleieselskaper har jeg alltid vært litt nervøs når jeg har levert tilbake bilen. Dette er ikke fordi jeg har bulket eller ripet bilen, men fordi jeg er redd for at de skal tro det. Når jeg leier bil på Nabobil.no er jeg ikke like nervøs, jeg vet at begge parter har samme agenda - at dette skal fungere!

Reiser kollektivt så ofte han kan

Asbjørn forteller at han velger kollektive alternativer der det er mulig, men innrømmer at det til tider kan være “jækla kjekt" med bil. Han leier stort sett bil i situasjoner der han skal ut av byen, på hyttetur, storbyferie, eller når han har behov for å flytte noe; med andre ord i situasjoner der bruk av bil er det mest rasjonelle.

- Jeg drøyer med å kjøpe meg bil. Det er når man leier man faktisk ser når man trenger en.

Hva slags bil Asbjørn leier, avhenger av humør og hvilke oppgaver bilen skal løse. Når det kun er persontransport, står han ikke i veien for å prøve ut biler han ikke har kjørt før.

- En gang jeg og en kompis skulle en rask tur Larvik, leide vi en Mini Cooper Cabriolet. Kanskje ikke den mest praktiske bilen på vinterføre, men det er gøy å overraske de du plukker opp, avslutter han.

Nabobil.no

Nabobil.no er en nettbasert delingstjeneste for leie og utleie av privatbiler. Vi kobler bileiere med personer som ønsker å leie bil og lar deg på den måten tjene penger på bilen din når du ikke bruker den selv. 

Relaterte Innlegg