Nabobils 7 tips til utleiere i julen

November 30, 2019
Kjekt å vite

Om du ikke skal bruke bilen selv denne julen, er det gode muligheter å tjene flere tusen kroner på den.

Julen er en populær periode for bildeling, fordi det tar de reisende helt frem dit de skal, fullpakket med venner, familie, julegaver, bagasje og skiutstyr.

Her har du våre beste tips til utleie i julen

 • Gjør klar skiboks eller skistativ
  Mange som reiser hjem til jul skal også bruke ferien til å gå eller stå på ski, og ønsker derfor å leie en bil med mulighet for å enkelt ta med alt utstyret. Har du skiboks eller skistativ, så montér det på bilen og husk å krysse av for dette i oppføringen, det gjør bilen mer attraktiv.
 • Fremhev firehjulstrekk og god bagasjeplass
  Mange reiser til fjells i julen eller nyttårshelgen, og da er biler med stor bagasjeplass og firehjulstrekk ekstra etterspurt. Ikke glem å fremheve dette for leietakere. Å bruke en elbil til å komme seg hjem til jul blir også stadig mer populært. Fylles den opp med familie og venner blir den et svært godt alternativ til annen miljøvennlig transport også.

 • Fyll opp tanken og lad batteriet
  Dersom drivstofftanken er full eller batteriet på elbilen fylt helt opp er opplevelsen for leietaker bedre. Det gjør det også lettere for de som skal levere tilbake bilen å vite hvor mye de har brukt, ved å fylle like fullt. Å lade startbatteriet kan være smart, om det er kaldt og bilen har blitt brukt til mye småkjøring.

 • Rydd bagasjerommet og ta julevasken
  En ryddig bil har plass til mer bagasje og flere julepresanger. Ta noen gode bilder av et ryddig bagasjerom for å vise størrelsen. Ta gjerne også noen bilder med setene lagt ned. En ryddig og ren bil er mye hyggeligere å plukke opp. Samtidig viser det bilens stand bedre, og da vet både utleier og leietaker hvordan bil var ved overtakelse. 
 • Øk sikkerheten
  Selv om alle biler på Nabobil er EU-godkjente og forsikret av If Skadeforsikring er det flere ting utleier kan gjøre for å sørge for at bilen er så sikker som mulig. Sjekk at vinterdekkene er forskriftsmessige, vask hjulene for salt og trafikkfilm, sørg for rene vinduer både på innsiden og utsiden, fyll spylervæske og dobbeltsjekk at varseltrekant, refleksvest og reservehjul eller tilsvarende er lett tilgjengelig.

 • Hold kalenderen oppdatert
  Ved å holde kalenderen på Nabobil-profilen oppdatert sørger du for at leietakere kan se bilen din på de datoene de søker. Blokkér dager du vet du skal bruke bilen selv og ikke kan leie ut, og svar på alle henvendelser og forespørsler.
 • Gjør bilen nøkkelfri, lei ut mens du er borte
  Klargjør bilen for å åpnes med Nabobil-appen. Da trenger ikke du og leietaker møtes for å overlevere bilnøkkel. Har du også satt at bilen kan bookes direkte gjøres det enda enklere for begge parter. Da kan bilen nærmest leie seg ut av seg selv. Det er etterspurt av leietakere og innbringende for utleier. Over tid tjener nøkkelfrie utleiere dobbelt så mye som andre utleiere.Relaterte Innlegg