Nabobil som alternativ inntektskilde

February 19, 2021
Utleiere

De siste årene har flere profesjonelle utleiere kommet til på Nabobils plattform. Felles for aktørene er at de har en flåte med biler som er 100 prosent tilgjengelig for utleie. Ofte kommer de fra andre bransjer og starter opp på Nabobil for å få en ekstra inntektskilde.

En av Nabobils profesjonelle utleiere er Porterservice AS. De er i hovedsak et transport- og logistikkfirma som håndterer bagasje for turister på ferie gjennom Norge. Da grensene stengte i mars 2020 mistet de som så mange andre hele sitt inntektsgrunnlag og over natten gikk de fra å være et selskap i god vekst til å måtte permittere hele staben. 

Leier ut biler for å dekke faste kostnader

Magnus Holden i Porterservice forteller at de på tross av permitteringene fortsatt har en del faste kostnader knyttet til virksomheten sin. De la dermed hodene i bløt for å finne alternative kilder til inntjening og kom på at det kunne være mulig å leie ut bilene på Nabobil.no. I oktober hadde de seks biler klare med nøkkelfri åpningsteknologi.

Magnus Holden er personalsjef i transportfirmaet Porterservice AS

- Det var veldig enkelt å komme i gang med utleie, forteller Magnus. Jeg gjorde en henvendelse og noen dager senere fikk vi besøk av Marcus fra Nabobil på vårt kontor. Vi avtale tid for montering av nøkkelfri åpningsteknologi i bilene og i løpet av noen uker var vi klare til å leie ut.

Leier ut to biler daglig

Magnus forteller videre at det i all hovedsak er han som har ansvaret med å håndtere forespørsler og bookinger.  

- Vi er tre personer som har tilgang til vår profil i Nabobilappen, men i hovedsak er det jeg som håndterer henvendelser og oppfølging. Litt tid og arbeid er det jo med tanke på at vi i snitt har to biler leid ut hver dag, men stort sett er det bare gøy. 

Nøkkelfri åpningsteknologi er avgjørende for å få det til

Magnus har et par stalltips som er avgjørende for en smidig utleiehverdag:

- Vi hadde ikke kunne klart dette uten nøkkelfri åpningsteknologi. Bilene våre er spredt rundt i Oslo og det ville ha krevd mye tid og utgifter skulle vi måtte reise ut og møte leietaker hver gang en bil skal leies ut. Så kjør nøkkelfritt! 

Magnus forteller videre at du med nøkkelfri åpningsteknologi får prioritet i søket og dermed langt flere leieforhold.

- I tillegg bør du la en person ha ansvaret for oppfølging og håndtering av kunder. Jo flere kokker jo mer søl, avslutter han. 


Nabobil.no

Nabobil.no er en nettbasert delingstjeneste for leie og utleie av privatbiler. Vi kobler bileiere med personer som ønsker å leie bil og lar deg på den måten tjene penger på bilen din når du ikke bruker den selv. 

Relaterte Innlegg