Morten har gratis Tesla

November 13, 2018
Kjekt å vite

For at noen skal kunne leve uten bil må andre være villige til å dele sin. For Morten ble det langt mer lønnsomt enn først antatt.

Første gang Morten leide ut en bil på Nabobil.no tjente han 300 kroner. Det ga mersmak. Etter å ha brukt flere timer på å gjøre research og sette opp bilannonser på ulike delebiltjenester var han i gang. Noen måneder senere kjøpte han en Tesla Model X.

Tok en kalkulert risiko

- Jeg kjøpte Model X fordi det er færre av den på Nabobil.no og derfor antok at det ville være lettere å få leid ut den enn en Model S, forteller Morten. Jeg regnet på hvor mange dager i uken jeg måtte leie den ut for å gå i null. Vi har med andre ord kjøpt Tesla Model X til tross for at vi egentlig ikke har råd!

Morten fører sirlig regnskap over utleievirksomheten og er raus med bokføringene.  Alt av utgifter i forbindelse med utleieprosessen, inkludert alternativtransport og hjemlevering av matvarer er inkludert i regnestykket.

Morten er glad i å reise på biltur og synes Tesla Model X er en svært praktisk familiebil. Foto: Morten Falch Sortland

Får betalt for å ta bussen til jobb

- Jeg liker godt å kjøre til jobb, men om noen tilbyr meg 900 kroner for å ta bussen en dag så skal man være ganske lat for å ikke gjøre det, sier Morten. Han har stort sett tatt kollektivt til og fra jobb det siste året.

- Med supplerende tilbud som eksempelvis kolonial.no trenger du ikke bil for å gjøre daglige ærend. Vi planlegger godt og gjør ærend de helgene vi har bil. Han understreker at god planlegging og litt fleksibilitet er viktig når man leier ut privatbil.

Stor interesse for Tesla


Og det er mange som er interessert i å leie Tesla. Morten forteller at det er to grupper som skiller seg klart ut - folk som vurderer å kjøpe Tesla, men ønsker å prøvekjøre den først, og folk som eier en mindre elbil som ikke kan ta dem på langtur.

Morten er en av dem som har nytt godt av Nabobil.no. Han har i løpet av det siste året tjent mer enn 110 000 på sin Tesla Model X. Når regnestykket er gjort opp sitter han igjen med nesten 4 000 kroner, og har med andre ord hatt gratis Tesla i hele 2018.

- Det er mye folk i tidlig 30-årene, sier Morten. Generasjonen som tør å prøve nye ting og som har økonomi til å leie en såpass dyr bil. Det er også noen barnefamilier og studenter, supplerer han.

Liten risiko

Mange spør seg om ikke det er stor risiko ved å leie ut en såpass dyr bil til folk man ikke kjenner. Der er Morten ganske klar:

- Jeg har hatt et par skader, en av dem mer alvorlig, men det har løst seg bra! Jeg fikk alt fikset og prosedyrene fungerte som det skulle. Videre har jeg noen småriper som jeg først oppdager etter at utleier har levert tilbake bilen, selvom jeg sjekker bilen nøye hver gang. Riper er veldig kjedelige, men mitt syn på dét er at jeg heller har gratis Tesla med litt riper enn ingen Tesla i det hele tatt, avslutter Morten.

Lei Mortens Tesla her

Nabobil.no

Nabobil.no er en nettbasert delingstjeneste for leie og utleie av privatbiler. Vi kobler bileiere med personer som ønsker å leie bil og lar deg på den måten tjene penger på bilen din når du ikke bruker den selv. 

Relaterte Innlegg