Mobilitetsnerdene

May 8, 2017
Utleiere

Det siste året har Geir Rognlien Elgvin og Andreas Hasle vært konkurrenter. De er begge familiefedre, kjører Nissan Leaf, og er brennende opptatt av fremtidens mobilitetsløsninger. Nå konkurrerer de om hvem som får leid ut bilen sin mest på Nabobil.no.

Bilhold i null

En av grunnene til at Geir velger å dele bilen sin med andre er hans tese om at bilhold kan gå i null.

- Jeg er opptatt av at bilen min ikke skal være en utgift. Nabobil.no fungerer helt utmerket for å få til dette, og i 2016 har jeg gjennomført over 40 leieforhold, forteller han.

Geir hevder videre at Nabobil.no klinger godt i de fleste ører.

- Jeg leier blant annet ut til min gode nabo Erik. Han er opptatt av å være miljøvennlig, men vil i tillegg ikke ha bryderiet med å eie bil selv. Skal du ha bil i Oslo må du bare leie den ut. Det er først og fremst svært god økonomi. Også er det selvsagt bra for miljøet - og bymiljøet! 

Han forteller videre at han bor i et område der kollektivtilbudet allerede er slik som politikerne ønsker for hele Oslo.

- Fra der jeg bor, har jeg tilgang til trikk, buss, t-bane, tog og Flytoget, samt fergene i Oslofjorden - alt innen fem minutters gange fra jeg låser døren hjemme.

Økonomi, miljø og politikk og sånn

Andreas er miljøpolitisk talsmann i Oslo Arbeiderparti. For ham handler det å leie ut bilen om både politikk, økonomi og miljø.

- Det er en fordel om det står færre biler i gatene i sentrum, det gir større muligheter for sykkel- og gangfelt og ikke minst kollektivtransport, forklarer han. I tillegg er det veldig mange i Oslo som enten kan spare eller tjene masse penger på å bruke Nabobil.no.

Andreas tar ofte med seg familien på biltur i helgene, men i ukedagene tyr han til sykkelen.

‍- Om vi kan få renere luft så i byen så vil det være verdt det, hevder Geir (t.v.) og Andreas.

Fremtidens mobilitetsløsninger

Geir og Andreas er begge opptatt av fremtidens mobilitetsløsninger og mener at det er mye spennende på gang i Oslo om dagen.

- Vi må få ned antallet biler i gata i Oslo. Det er faktisk et paradoks: Jo nærmere sentrumskjernen du kommer, jo mer verdifullt er arealet - og jo mer stille står bilene! Det hindrer utvikling av smarte og miljøvennlige løsninger i bybildet, forklarer Andreas.

Han hevder samtidig at det til syvende sist er mobilitet vi etterspør - ikke bil.

- Vi trenger løsninger som gir oss bil når vi trenger det, på en enkel måte. Og det er nettopp det Nabobil.no er. Smart, økonomisk, og miljøvennlig - en løsning for framtiden.

Gammel vane er vond å vende

Parallelt med at kollektivtilbudet i Oslo er blitt bedre, har bilparken vokst betraktelig. I følge gutta har dette alvorlig konsekvenser. Det tar plass og gjør det vanskelig med kollektiv og sykkelfelt. Samtidig innrømmer de begge at deres eget bruksmønster lenge hang etter, og at det tar tid å legge om til et kollektivt reisemønster.

- Med tanke på hvor mange som dulter borti bilen din når du står parkert i gata er det høyere risiko å la bilen stå enn å leie den ut, forklarer Geir.

- Jeg leide ut bilen min i hele november, og da savnet jeg den ikke et sekund, forteller Andreas. Dessuten genererer bilen halve feriekassa vår, avslutter han. 

Og vinneren?

Det viste seg at Geir på inntektssiden vant en knapp seier over Andreas, med 32.000 leiekroner inn på konto, mot Andreas sine 30.000 kroner. Antall leieforhold derimot, vant Andreas overlegent med 51 mot Geirs 41. Uavgjort?

Lotte Børnick-Sørhaug

Lotte er markedssjef i Nabobil.no

Relaterte Innlegg