Lofoten og Vestrålen i nabobil

April 7, 2017
Reiseblogg

En torsdag i mars kontaktet Ina Othilie Vikøren fra Outtt Nabobil.no. De skulle på en tre ukers lang tur til Lofoten, Vesterålen og flere nordlige områder, men hadde foreløpig ingen bil. Et kjapt søk på Nabobil.no viste at det var mer enn en håndfull biler tilgjengelig i Bodø for de neste tre ukene, og valget falt på Kent-Evens Renault Megane Scenic 2015.

Dagen etter stod Kent-Even klar på flyplassen i Bodø. Jentene fløy inn på ettermiddagen og den ivrige utleieren var på tilbudssiden. Jentene overtok bilen, kjørte Kent-Even hjem og la ut på eventyr.

Eventyr i nord

Outtt er en app som gjennom et samfunn av friluftslivinteresserte gir deg nye, spennende og annerledes opplevelser. Jentene fra Outtt skulle denne gangen reise Lofoten og Vesterålen på langs, runde over til Harstad, Narvik og Steigen, og på veien skulle de samle gode turopplevelser.  Alt av møter, overnattinger og intervjuer var forhåndsbooket via introduksjoner over sosiale medier og venners venner.

‍Bilen til Kent-Even på kaia i Bodø

Outtt - en plattform for å finne og dele naturopplevelser

Outtts mål er å samle alle de gode opplevelsene i et område på en plattform. Folkene bak Outtt er opptatt av å gi et ekte bilde av destinasjoner i Norge, denne gangen våre nordlige perler. For å få til dette er det helt avgjørende å bo og spise lokalt, snakke med lokale spesialister og få med seg interesserte aktører på veien. Og for å komme seg fra sted til sted - hva kan være bedre enn å leie en privatbil? Ina Vikøren, kommunikasjonsleder i Outtt, beskriver Nabobil.no som starten på eventyrene Outtt presenterer.

- Ettersom det tydeligvis ikke er helt lett med kollektivt og nærmest et leiebilmonopol i området, var det flere som spurte oss om hvor vi hadde bilen fra. Flere ble positivt overrasket over hvor mange biler som faktisk lå tilgjengelig for utleie via Nabobil.no i området og ble også gira på å legge ut sin egen bil når turiststrømmene inntar Lofoten for fullt i sommer, forteller Ina.

‍Mari Mathews og Ina Othilie Vikøren fra Outtt

En helt rå naturopplevelse

- En roadtrip som denne er en helt unik opplevelse. Der bilveiene slynger seg mellom alpine fjell, fjorder og havgap får du virkelig norsk natur tett på deg, forteller Ina. Jentene kan til og med fortelle at de hadde et ekte Planet Earth-øyeblikk kun en meter foran bilen på vei til et møte i Moskenes. 

- En ørn med et vingeslag på to meter dro med seg en kritthvit hare rett foran bilen vår. Han ble forskrekket av vår tilstedeværelse så tidlig på morgenen og mistet haren, som like godt kunne ha havnet på panseret. Det var en rå naturopplevelse!

Avslutningsvis tipser jentene alle som tenker seg å ta samme turen om å være forberedt på alle typer vær og at yr.no ikke en gang gir en pekepinn på kontrastene du opplever der oppe. 

- Det går fra solskinn til snøstorm i løpet av få sekunder, men det er helt herlig, avslutter Ina.

Konklusjonen er vel klar: fyll opp naboens bil med gode venner og start eventyret på outtt.com.

Nabobil.no

Nabobil.no er en nettbasert delingstjeneste for leie og utleie av privatbiler. Vi kobler bileiere med personer som ønsker å leie bil og lar deg på den måten tjene penger på bilen din når du ikke bruker den selv. 

Relaterte Innlegg