Lei ut en flåte av biler på Nabobil

January 15, 2021
Kjekt å vite

Har du en bedrift eller vurderer å starte en kan du leie ut biler gjennom Nabobil. Våre systemer gjør det enkelt å leie ut mange biler samtidig. Du stiller med bilene og vi ordner resten.

Hva kan du tjene?

Potensiell inntekt varierer basert på geografisk lokasjon, biltype, hvor mye bilen er tilgjengelig og ikke minst om du har Nabobil Uten Nøkkel eller ikke. Vi har laget en kalkulator du kan bruke for å se potensiell inntekt for din bil i ditt område.

Eksempel
Bil: VW Golf 2014
Sted: Bislet i Oslo
Inntekt per måned: 7350 kr
*Beregningen er basert på at bilen leies ut 20 dager i måneden med nøkkelfri åpningsteknologi (les mer under).

Sjekk estimert inntekt for din bil

Slik fungerer det

Slik er bookingprosessen til leietaker

Pris og kjørelengde


Utleier bestemmer pris for bilen (timepris, dagspris, ukepris og månedspris) og ekstra kjørte kilometer. Leien inkluderer 200 km per dag. Utleier får utbetalt 80% av leiesum. Nabobil tar 20% i adm. gebyr. Utleier får utbetalt beløp for drivstoff, bompenger og andre utlegg i sin helhet, uten gebyr. Nabobil tar ansvaret for innkrevning fra leietaker.

Leietaker sin totalpris omfatter prisen for bilen + forsikring + booking-gebyr til Nabobil. I tillegg kommer utgifter til drivstoff og bompenger.

Leieforholdet


Selve leieforholdet bookes og avtales gjennom nettsiden eller appen. Som utleier har du full kontroll over hvem som leier bilen og når bilen er tilgjengelig for utleie.

Ved henting og levering av bilen skal leietaker fylle ut et skjema i appen for å dokumentere bilen ved start og slutt. Her gjøres; skadekontroll av bilen med bilder, sjekk av drivstoffnivå og kilometer stand. Dokumentasjonen lastes deretter opp på Nabobil slik at den er tilgjengelig for utleier, leietaker og Nabobil. Dette bruker vi i forbindelse med skadebehandling og utregning av oppgjør for drivstoff og eventuelle ekstra kjørte kilometer.

Bompenger


Leietaker er ansvarlig for å betale alle bompasseringer som er påløpt under leieforhold. Ved levering av bilen har leietaker mulighet til å legge inn antatt beløp slik at pengene trekkes med en gang. For å sikre at du som utleier alltid får fullt oppgjør har vi laget en løsning der du kan laste opp en oversikt over bompasseringer fra Autopass. dette krever at du har bombrikke i bilen. Oversikten kan lastet opp én gang i måneden per bil. Passeringene kobles direkte mot leieforholdene og leietakerne blir belastet for eventuelt utestående beløp.

Ekstrakostnader


Leietaker skal alltid levere tilbake bilen i samme stand som ved henting, dette gjelder blant annet drivstoffnivå og renhold. Dersom leietaker ikke har fylt drivstoff eller bilen er vesentlig mer skitten ved levering kan du kreve kompensasjon gjennom vårt Løsningssenter. Leietaker får tre dager til å gjøre opp kravet. Hvis leietaker ikke gjør opp vil Nabobil utbetale pengene og påta seg innkrevingen fra leietaker.

Andre krav som; parkering, parkeringsbøter, osv. kan også kreves inn gjennom Løsningssenteret.

Kundeservice


Det er viktig for oss å være tilgjengelig for brukerne av Nabobil. Derfor har vi åpen kundeservice alle dager (telefon og e-post).

Nøkkelfri utleie og Nabobilprofilering

Profilering for personbiler

Ved å installere nøkkelfri åpningsteknologi i bilen kan leietakere åpne bilen med Nabobil-appen. Du trenger ikke å være tilstede når bilen skal leies ut. Skal du leie ut mye er det vår anbefaling at du velger Nabobil Uten Nøkkel. I snitt leies disse bilene ut 5 ganger så mye som andre biler på Nabobil.

Ved å leie ut nøkkelfritt kan du forhåndsakseptere alle leieforhold. Leietakerne kan booke bilen din uten å vente på svar. Dette gjør at bilen din kommer øverst i søkeresultatene og har dermed høyere sannsynlighet for å bli valgt. Samtidig kan du styre bilens kalender i forhold til når den er ledig og ikke.

Nå kan du få Nabobil Uten Nøkkel helt kostnadsfritt (installering og abonnement) ved å sette Nabobil-profilering på din bil, se bilde.

*Tilgjengelig i Oslo, Bergen og Trondheim. Flere storbyer vil bli lansert i løpet av 2021.

Lær mer og meld interesse

Forsikring og skader

Alle biler og leieforhold på Nabobil er forsikret av If Skadeforsikring. Nabobil og If har spesialtilpasset forsikring som dekker bil og leietaker under leieforholdet uten bonustap for utleier. Forsikringen dekker bilens verdi inntil 1 mill kr. Selv om bilene er forsikret under leieforhold er det krav om at alle biler som skal leies ut har minimum ansvarsforsikring i bånn da dette er et krav for at bilen skal være godkjent for kjøring på offentlig vei.

Forsikringen dekker:

  • ansvar
  • brann
  • tyveri
  • glass
  • redning
  • kasko
  • underslag

Ved skade er leietaker ansvarlig for egenandel.

Flåteforsikring for proffe utleiere


Har du biler som er dedikert til utleie gjennom Nabobil kan du kjøpe en rimelig flåteforsikring hos If som forsikrer bilen utenfor leieforhold til en minimal kostnad. Er du interessert i dette? Ta gjerne kontakt med oss så hjelper vi deg videre.

Interessert?

Alt du trenger å gjøre er å registrere deg som utleier og sende oss info om bedriften.

Kontakt oss for å komme i gang

Nabobil.no

Nabobil.no er en nettbasert delingstjeneste for leie og utleie av privatbiler. Vi kobler bileiere med personer som ønsker å leie bil og lar deg på den måten tjene penger på bilen din når du ikke bruker den selv. 

Relaterte Innlegg