Investerte i bildeling da hun fikk sjansen

June 5, 2019
Utleiere

Da muligheten til å investere i Nabobil.no åpnet seg var ikke Karin i tvil om at hun ville være med på reisen. Hun hadde på det tidspunktet leid ut bilen sin aktivt i over to år og var svært fornøyd med hvordan tjenesten fungerte.           

- For meg handler det om klimaengasjement. Jeg er genuint opptatt av hva vi kan gjøre for klimasaken, og dette er en fin måte å bidra på, forteller Karin.

Fire ganger i måneden leier hun ut sin Skoda Fabia, som i følge henne selv er “sabla god å kjøre”.  Hun bor på Veitvet i Oslo og er omringet av naboer som har behov for bil en gang i mellom.

- Jeg har fått meg noen faste leietakere, noe som er veldig hyggelig! Ellers er det generelt mye folk fra bydelen som tar kontakt.

Selv bruker Karin kollektiv i hverdagen og mener at utleie kan være et godt svar på at bilen hennes står mye stille.

- Det er sunt at den blir kjørt av andre, og jeg ser absolutt potensialet for at den kan finansiere seg selv, sier hun.

Karin opplever tjenesten som ryddig og ukomplisert. I tillegg innrømmer hun at hun liker den grønne logoen! Her i samtale med Lotte Børnick-Sørhaug, markedssjef i Nabobil.no

Full tillit til leietakerne

På spørsmål om hun har tillit til leietakerne sine er hun helt klar.

- Det er ingen grunn til å tro at jeg er en bedre sjåfør enn folk flest, jeg har full tiltro til at andre håndterer bilen min bra, om ikke bedre!

Hun har likevel opplevd at leietaker har vært uheldig og krasjet bilen, men erfarte at saken ble løst på en ryddig og effektiv måte.

- Skadebehandlingen var sømløs og både jeg og leietaker ble godt ivaretatt, forklarer hun.

Har troen på at bildeling skal vokse

Da Karin hadde holdt på med utleie i et par år åpnet muligheten for å investere i selskapet seg.

 - Jeg gjorde en liten analyse og vurderte hvorvidt jeg hadde råd til å tape beløpet jeg gikk inn med og ikke minst om jeg har tro på konseptet bildeling generelt og selskapet Nabobil.no spesielt. Svaret var ja på alt sammen!  

Karin forteller at dette er hennes lille bidrag til delingsøkonomien. Samtidig understreker hun at det også er et egoistisk aspekt ved dette, og viser til egen utleie av bil.

- Jeg setter jo selvsagt pris på den økonomiske oppsiden i dette, og ikke minst det faktum at nærmiljøet mitt får bruke bilen! 

Hun er en ivrig ambassadør og overtaler stadig nye bekjente til å teste ut bildeling.

- Jeg tror nabobil har en fremtid og at folk vil fortsette å omfavne tjenesten. Forhåpentligvis vil det resultere i færre privatbiler på sikt!

Lei Karins Skoda Fabia

Nabobil.no

Nabobil.no er en nettbasert delingstjeneste for leie og utleie av privatbiler. Vi kobler bileiere med personer som ønsker å leie bil og lar deg på den måten tjene penger på bilen din når du ikke bruker den selv. 

Relaterte Innlegg