Hilsen fra Katowice

December 14, 2018
Nytt fra Nabobil.no

Denne delegasjonen kjører ikke hjem før de har gjort alt i sin makt for å bidra til at verdenslederne i FN tar klima på alvor.

- Gjennom vår reise fra Oslo til Katowice i elbil har vi bevist at unge er villige til å strekke seg langt for klimarettferdighet sier Sofie Nordvik som er ungdomsdelegat på FNs klimatoppmøte COP24. Hun forteller at de i Katowice nå deltar i forhandlinger om regelverket for Parisavtalen.

- Her i Polen trenger vi regler for å kutte utslipp slik at vi sammen kan nå 1,5-graders målet. I tillegg trenger vi regler som sikrer penger fra de rike landene som har bidratt til klimaendringer, til de fattigere land som må leve med konsekvensene når stormer og flommer inntreffer. Regelverket er viktig for at verden skal strekke seg lenger og ta ansvar for vår kollektive framtid, forklarer hun.

Sofie har sammen med de andre ungdomsdelegatene Lotta Velin, Ane Aurora Skjølberg og Mari Hasle Einang kjørt 1600 kilometer fra Oslo til Katowice i en Tesla for å markere sitt engasjement for klimasaken.

- Det som avgjøres denne uka er med på å forme vår fremtid. Vi kjører ikke hjem igjen før vi har gjort alt i vår makt for å bidra til at verdenslederne i FN tar klima på alvor. Vi strekker oss langt, politikerne må strekke seg lenger!

Nabobil.no

Nabobil.no er en nettbasert delingstjeneste for leie og utleie av privatbiler. Vi kobler bileiere med personer som ønsker å leie bil og lar deg på den måten tjene penger på bilen din når du ikke bruker den selv. 

Relaterte Innlegg