Tilfreds utleier på Storo

May 18, 2017
Utleiere

Peter Jacobsen bor på Storo i Oslo, midt i mellom buss, trikk og bane. For halvannet år siden registrerte han derfor sin aldrende varebil for utleie og høster nå frukter av dette nærmest ukentlig.

Inntekt som driver

For Peter er det først og fremst inntekten som er den store driveren.

- Bil er dyrt og jeg bruker både elsykkel og kollektivt til jobben. Hvorfor ikke la andre bruke den når jeg er på jobb, spør Peter.

Han forteller at utleien mer eller mindre dekker hele bilholdet hans. - Det er behagelig å se på TV og tjene penger samtidig, humrer han.

Peter har foreløpig ingen betenkeligheter med å leie ut bilen sin til andre.

- Jeg har oppfattet alle som leier av meg som seriøse og ordentlige folk. Et par ganger har jeg til og med leid ut til naboer i blokken min, forklarer han begeistret.

Peter forteller at bilen hans appellerer til alle slags mennesker, både unge og eldre.

- Jeg har en liten, eldre varebil som er praktisk til flytting, ved henting, og kjøring av planter og slike ting. Man reiser ikke på kosetur med bilen min!

‍‍Peter Fjellgren Jacobsen er stolt NAF-medlem og nabobilist

NAF står for trygghet

Peter har vært NAF-medlem i mer enn tretti år, og har de siste årene også vært ansatt i NAF.

- Det jeg setter mest pris på med NAF er naturligvis tryggheten i det å kunne ringe hvis det oppstår feil underveis. Det er trygt å ha NAFs bergere, advokater og bileksperter i ryggen. Er du aktiv og bruker medlemsfordelene så kan du også spare tusenlapper hvert eneste år, forklarer han.

Peter tror at samarbeidet mellom Nabobil.no og NAF kan være svært fordelaktig.

- Jeg har vært nabobilist ganske lenge og tror at det vil være attraktivt å leie ut bil til NAF-medlemmer. Vi kan se på profilsiden til utleiere og leiere om vi er medlem i samme "klubb" – det vil kunne skape ekstra trygghet og tillit mellom partene.

Løsninger som taler for å ikke eie egen bil

Peter har gjort seg endel tanker om fremtiden - og er ikke fremmed for at han ikke eier bil om ti år.

- Jeg har hatt bil siden jeg var 17 år, men ser at stadig blir vanskeligere å eie bil i Oslo. Samtidig er kollektivtilbudet fantastisk bra! Hvis jeg ikke lenger skal ha bil kommer jeg nok til å kjøre mer drosje, i kombinasjon med leid bil.  

For mange NAF-medlemmer kan ideen om å ikke eie egen bil virke skummel. Det er jo en gang sånn at NAFs medlemmer tradisjonelt er svært glad i å både eie og kjøre bil.

- Jeg blir litt trist over å tenke på at jeg kanskje ikke skal ha min egen bil, men jeg prøver å forberede meg så godt jeg kan ved å bruke el-sykkelen min og å alltid ha Ruter-kortet med meg, avslutter han.

Nabobil.no

Nabobil.no er en nettbasert delingstjeneste for leie og utleie av privatbiler. Vi kobler bileiere med personer som ønsker å leie bil og lar deg på den måten tjene penger på bilen din når du ikke bruker den selv. 

Relaterte Innlegg