Nabobil Uten Nøkkel - teknisk info

September 26, 2017
Nytt fra Nabobil.no

Hva er Nabobil Uten Nøkkel?

Nabobil Uten Nøkkel lar deg  åpne bilen med Nabobil-appen, og dermed trenger ikke utleier overlevere nøkkel når bilen skal leies ut.

Nabobil Uten Nøkkel gjøres mulig ved å installere nøkkelfri åpningsteknologi i bilen. Denne kobles så til Nabobil-appen og gjøres tilgjengelig når du booker en bil som har teknologien installert.

Hvordan fungerer leieprosessen med Nabobil Uten Nøkkel?

 1. Send forespørsel
  Leietaker sender forespørsel og utleier kan akseptere eller avslå. Dersom utleier aksepterer vil leietaker få anledning til å betaler for å reservere bilen. 
 2. Gjør bilen klar for utleie
  Sørg for at bilen er klar til henting. Før henting legger du nøkkelen på avtalt sted inne i bilen (feks hanskerom) og låser bilen vi Nabobil-appen. For å låse bilen velger du bilen det gjelder i appen > Endre > Låse
 3. Henting av bil
  Oppgi informasjon om hvor bilen står parkert til leietaker i god tid før den skal hentes. Leietaker kan åpne bilen fra samtalen deres i Nabobil-appen. Deretter må leietaker gå over bilen og ta bilder av bilens 4 sider som lastes opp i samtalen via appen. Så registreres km. stand og drivstoffnivå. Under leieforholdet benytter leietaker nøkkelen som normalt.
 4. Levering av bil
  Avtal hvor bilen skal parkeres på forhånd. Leietaker skal så ta bilder av bilens 4 sider som lastes opp i Nabobil-appen, deretter registrere bompenger, km. stand og drivstoffnivå. Når dette er gjort legger leietaker nøkkelen tilbake på avtalt sted inne i bilen (feks. hanskerommet) og låser bilen fra appen. Utleier kan så åpne bilen fra appen, ta ut nøkkelen og bruke bilen videre som normalt. 

Hvem kan få installert Nabobil Uten Nøkkel i bilen?

Kjøretøy som tilfredsstiller følgende krav kan få installert Nabobil Uten Nøkkel: 

 • Bilen kan max være 10 år gammel
 • Bilen kan ikke ha kjørt lenger enn 150.000 km
 • Bilen må stå parkert på sted som er tilgjengelig for leietaker (gateparkering, åpent parkeringshus)
 • Stedet bilen står parkert må ha mobildekning (åpning av bil gjøres over 3g nettverk)
 • Bilen må ha sentrallås system 

Teknologien er ikke kompatibel med alle biltyper og dette må derfor avklares med Nabobil på forhånd.  

NB! Foreløpig vil Nabobil Uten Nøkkel kun tilbys til utleiere i Oslo. 

Hvordan installeres Nabobil Uten Nøkkel?

Det er veldig enkelt å få teknologien installert

 1. Lever bilen til Nabobil på avtalt sted og tid
 2. En sertifisert tekniker gjør installasjonen. Normalt tar dette 1-1,5 timer
 3. Når installasjonen er gjort kan du ta i bruk Nabobil Uten Nøkkel

Hva koster det å få Nabobil Uten Nøkkel?

Utleier dekker selv kostnader til abonnementet til 299 kr i måneden. Dette faktureres utleier månedlig. Vi estimerer at installeringen er lønnsom fra første leieforhold du gjennomfører.  

Det er ingen bindingstid. Dersom du ønsker å avinstallere teknologien ber vi om at du sender en e-post til hjelp@nabobil.no. 

Er det trygt å la nøkkelen ligge igjen i bilen?

Det er ingen grunn til bekymring! Nabobil Uten Nøkkel-teknologien har en integrert startsperre som gjør det umulig å stjele bilen. Når bilen er låst via Nabobil-appen (med nøkkelen inne i bilen) aktiveres startsperren. Dette betyr at selv om noen får tak i nøkkelen vil de ikke kunne starte bilen. Startsperren forblir på helt til bilen åpnes igjen via Nabobil-appen. Som et ekstra sikkerhetstiltak inneholder Nabobil Uten Nøkkel teknologien gps sporing slik at vi alltid kan lokalisere bilen. 

Hvordan kan jeg avinstallere Nabobil Uten Nøkkel?

Dersom du ønsker å avslutte ditt abonnement og avinstallere teknologien ber vi om at du kontakter oss per e-post hjelp@nabobil.no. Dersom bilen skal selges ber vi om at du kontakter oss minst 30 dager i forkant for å avtale tid for å avinstallere teknologien i din bil. 

Er du interessert i å tjene enda mer på bilen din? Les mer og meld din interesse her.

August Grønli

August er forretningsutvikler i Nabobil.no

Relaterte Innlegg