Enkel varebil ble ettertraktet turfølge

April 20, 2021
Utleiere

Katrina holder til i Sogn og gikk i fjor til innkjøp av en varebil med mål om å bygge seg sin egen campervan.

- Jeg hadde lenge hatt lyst til å ha min egen campervan, så da jeg kjøpte en varebil i fjor sommer måtte den passe mine kriterier og mitt behov for å kunne bo i den, forteller Katrina. Jeg likte tanken på å leve enkelt med minimalt med ting og friheten av å kunne kjøre hvor man vil, når man vil. 

Katrina forteller at de hun leide ut til i fjor lot seg overraske av hvor behagelig det var å feriere i en campervan. Foto: Tobias Sjåfjell

Tiltenkt privat bruk - ble utleieobjekt

Katrina forteller at bilen først kun var ment til privat bruk, men at hun synes det var spennende å se om andre kunne være interessert i å leie den.

- Selv om standarden da var enkel fikk jeg allikevel mange forespørsler! Jeg leide den mest ut til vennepar som alle kom med gode tilbakemeldinger på den. 

På tross av at Katrina hadde kjøpt den for å selv kunne bruke den så mye som mulig innså hun også at utleie kunne være veldig kjekt og har derfor planlagt å leie ut mye mer i år. 

Ønsker du å toppe opplevelsen kan du låne med deg Katrinas surfebrett. Foto: Tobias Sjåfjell.

Populært å reise på biltur med campervan

Den første sommeren var responsen overraskende god. Bilens standard var ifølge henne selv relativ enkel, hun hadde lagt gulv, malt vegger, satt opp en hylle og installert en uttrekkbar seng fra IKEA. Katrina lot seg derfor overraske at responsen hun fikk, både gjennom Nabobil og andre plattformer. 

- De jeg leide ut til var fornøyde alle sammen. Jeg ville gjerne ha konkrete tilbakemeldinger og spurte alle leietakerne om det var noe som manglet i bilen, sånn at jeg kunne gjøre forbedringer. Nå har jeg oppgradert standarden betraktelig, og i år blir det spennende å se hvordan responsen blir!

En typisk leietaker reiste på tur mellom tre og ti dager og Katrina forteller at de fleste reiste rundt på Vestlandet, blant annet til Stadtlandet, Olden og andre kjente perler. 

- Bilen egner seg godt til surfeturer med festeanordning for brett på taket, og hvis leietaker ønsker å leie surfebrett i tillegg, leier jeg gjerne ut mitt eget, forklarer Katrina.  

Ukomplisert å leie ut

Katrina har pusset opp bilen for sesongen og er klar for å dele den flotte bilen med andre reiselystne campingentusiaster. Foto: Tobias Sjåfjell.

Hennes erfaring er at det er enkelt å drive med utleie av en slik bil. 

 - Det å leie ut gjennom Nabobil er veldig enkelt, greit og trygt, og det eneste jeg trenger å gjøre er å overlevere bilen og passe på at standarden er bra. Det er viktig for meg at bilen er i skjønneste orden når den blir leid ut, og det er derfor viktig å gå over bilen og sjekke at alt ser bra ut etter hvert leieforhold. 

Spennende sommer i vente

Ni av ti nordmenn planlegger nå å tilbringe sommerferien sin i Norge. Det byr selvsagt på noen muligheter for utleierne på Nabobil. 

- Nå har jeg brukt tre uker på å pusse opp bilen innvendig, og jeg ønsker selvfølgelig å få oppleve å bo i bilen litt selv også. Men planen min er å ta en uke eller to i bilen nå på våren, ved siden av studiene, og så heller leie den ut til andre resten av sesongen, avslutter Katrina.

Har du lyst til å dra på tur med en campervan i sommer? Vi har samlet bilene du kan leie på en og samme side. Avbestilling på Nabobil er kostnadsfritt frem til et døgn i forveien.

Se lista over campervans


Nabobil.no

Nabobil.no er en nettbasert delingstjeneste for leie og utleie av privatbiler. Vi kobler bileiere med personer som ønsker å leie bil og lar deg på den måten tjene penger på bilen din når du ikke bruker den selv. 

Relaterte Innlegg