Den perfekte bilferien

July 10, 2018
Reiseblogg

Sommer er tiden for bilferie og derfor passer det godt med en god dose tips for å sørge for at turen din blir en suksess.

Velg riktig bil

Når man skal på langtur er det viktig at bilen er god å kjøre. Sitter man ukomfortabelt blir ikke turen noe hyggelig. Tenk på hvor du skal kjøre, hvor mange dere er, hvor mye bagasje og velg bil deretter. På Nabobil finner du alle slags biler; små, store, raske, luksuriøse, elektriske, rare og kule.

Her er noen av våre langtur-favoritter

Tesla Model S
Ford Focus
BMW X1

Planlegg turen

Du vet hvor du skal, men det er alltid lurt å planlegge kjøreruten på forhånd. Det er mange måter å gjøre dette på, men en veldig enkel øvelse er å legge inn destinasjonen på Google Maps og se på ruteforslagene. Se deg ut alternative stoppesteder, hvor vil du spise, hva slags veier skal du kjøre på, osv. Dersom du skal kjøre elbil blir planleggingen desto viktigere, sørg for at du har god margin mtp på planlagte ladestopp. Det er bedre å lade en gang for mye enn en gang for lite. Se flere tips for elbil her.

Planlegg turen på forhånd

... men ikke for godt

Selv om det er lurt å planlegge turen på forhånd må man ikke bli redd for å kjøre litt utenfor løypa. Kjører du forbi morsomme steder eller får lyst til å ta en omvei, sving av og følg hjertet! Husk at turen i seg selv er halve moroa!

Mange veier til Rom

Pakk bilen trygt og smart

  • Legg den tyngste og største bagasjen nederst
  • Sørg for at ingen harde gjenstander ligger løst
  • Sikre at spisse gjenstander ikke kan skade noen
Husk å sikre lasten

Underholdning er viktig

Bilferie er ikke bilferie uten skikkelig musikk! Hvorfor ikke lage en egen spilleliste? Har du ikke tid eller lyst kan man enkelt finne spillelister som er perfekte til turen din. Spotify, Apple Music, Tidal eller hva enn du bruker gjør dette veldig enkelt. Og for guds skyld husk å gjør dette før du reiser! Det skaper fort dårlig stemning i bilen om ikke underholdningen er på stell.

Del din tur med oss

I løpet av sommeren gjøres det utallige turer i biler leid på Nabobil og vi vil gjerne få ta del i ditt eventyr. Tag @nabobil.no i dine bilder på Instagram.

August Grønli

August er forretningsutvikler i Nabobil.no

Relaterte Innlegg