Tre barneseter, men ingen bil

March 30, 2017
Leietakere

En helt vanlig familie?

Daniel Molin og familien er tilsynelatende en helt vanlig familie på fem. Yngstemann er knappe året, de bor på Kampen i Oslo og på fritiden reiser de på hytta som ligger 20 mil nord for Oslo. For inntil ett år siden eide de en klassisk familiebil, men her stopper også likheten med de fleste andre småbarnsfamilier. De valgte nemlig å selge bilen, og bruker nå leiebil når de trenger det.

- Det var flere grunner til at vi valgte å selge bilen, forklarer trebarnsfaren. I hverdagen stod den ubrukt og genererte kostnader som forsikring, vedlikehold og verditap. I tillegg kommer vask, dekkskifte og annen service løpende. Alt dette var det veldig godt å kvitte seg med.

Han forteller at det å ha en stor familiebil er praktisk når familien skal på tur, men mindre praktisk de gangene han kjører alene eller kun har med en liten del av familien.

Bilen du eier representerer ofte familiens “worst-case scenario”

- Bilen du eier representerer ofte familienes worst-case scenario, forklarer han. Den skal dekke behovet du har når en familie skal på langtur, med bagasje og alt som følger med.

Skreddersydd bilhold

Fleksibiliteten ved å tilpasse bil til behov er viktig for Daniel, som forklarer at de ikke har et mindre transportbehov nå enn tidligere. Forskjellen er at de nå bruker biler som er tilpasset akkurat de forholdene den skal brukes til.

- Noen ganger trenger vi stor bil eller en varebil, og andre ganger kjører jeg alene eller med en eller to av ungene og kan da leie en sprekere og morsommere bil, forklarer han. Ungene snakker masse om hvilke biler vi har hatt og hva vi skal leie neste gang. Det er jo noe av gleden med Nabobil.no, å surfe rundt og se hva som finnes av biler!

Sparer penger på å leie

Daniel forteller at de leier bil for ca 40.000 kr i året. Det inkluderer langtidsleie over sommeren, og en uke eller to i jul- og vinterferie. Oppsummert sparer de fortsatt en hel del ved å leie fremfor å eie. Penger spart til tross, han innrømmer også at det tilkommer noe ekstraarbeid ved ikke å ha bil stående rett utenfor døren.

Det er godt å komme hjem søndag kveld og være kvitt bilen

- Det krever litt ekstra planlegging, men vårt aktivitetsnivå er  ganske forutsigbart og vi kan booke turer til hytta mange uker i forveien. Har vi behov for å endre underveis er det også enkelt. Barnesetene bærer jeg frem og tilbake og bilen må hentes, vaskes og leveres igjen. Det er litt jobb, men samtidig er det godt å komme hjem søndag kveld og være kvitt bilen!

Frihet

Han hevder at mange nok ikke reflekterer over alternativet til å eie egen bil, mens andre bruker barna som unnskyldning for å eie. Samtidig er det mange som er nysgjerrig på “prosjektet” deres.

- Mange av dem jeg snakker med har et transportbehov som ligner på vårt. De ville ha klart seg helt fint med leiebil - og det tror jeg egentlig mange ønsker seg!  

Daniels oppsummering lyder som følger:  Aktiv bruk av kollektivtransporttilbudet kombinert med utleietjenester gir rimelig, hensiktsmessig og fleksibelt bilhold.

- Vi opplever det rett og slett som en frihet, avslutter han.

Nabobil.no

Nabobil.no er en nettbasert delingstjeneste for leie og utleie av privatbiler. Vi kobler bileiere med personer som ønsker å leie bil og lar deg på den måten tjene penger på bilen din når du ikke bruker den selv. 

Relaterte Innlegg