Biltur på Vestlandet og i Lofoten

September 11, 2017
Reiseblogg

I lang tid har jeg hatt lyst til å sette meg i bilen og utforske noen av Norges mange perler. Sommeren 2017 ble året da drømmen ble en realitet.

Nabobilen ved Lovatnet i Lofoten. Bilde: Morten Benestad.

En av de negative sidene med Norge som turistdestinasjon er at du er avhengig av bil for å få utnyttet tiden godt. I likhet med mange andre, hadde jeg ikke bil selv, eller mulighet til å låne bil av venner eller familie. Løsningen ble derfor Nabobil.no Et raskt søk på appen deres viste at det var uproblematisk å finne en bil i perioden vi ønsket å dra på tur.

Et par uker senere var tursekken pakket og vi var klare til å sette oss i bilen for å starte det første av to eventyr. Vi møtte opp på døren til han vi skulle leie bil av i Oslo, fikk overrakt bilnøklene, og satte kursen mot Vestlandet. I løpet av fire dager på veien fikk vi oppleve utrolig mye – alt fra vakre fossefall til nydelige fjorder og sjarmerende småbygder. Det var likevel selve bilturen som stod igjen som høydepunktet. For en bygutt som meg var det mange inntrykk å ta inn over seg, og hodet pekte konstant ut mot den vakre naturen. 

Hentet på flyplassen av utleier

Senere samme måned var det Lofoten som stod for tur. Vi tok fly fra Oslo til Bodø, og på flyplassen ble vi plukket av en hyggelig mann som vi hadde kontaktet gjennom Nabobil.no. Leveringen gikk etter planen og en time senere satt vi på ferjen som skulle ta oss til Moskenes, helt ytterst i Lofoten. De neste dagene ble fylt med mange wow-opplevelser langs veien, spektakulære toppturer og god mat (blant annet den verdenskjente fiskeburgeren i Sakrisøy).

‍Lofoten peker seg ut som et av de vakreste stedene å dra på biltur i Norge. Her slynger veien seg gjennom tettstedet Reine. Bilde: Morten Benestad.

Jeg ser tilbake på sommeren med stor glede og sitter igjen med et skattekammer av gode minner og fantastiske opplevelser. Jeg er også veldig takknemlig for at Nabobil.no, gjennom sin bildeling, gjør det mulig å dra på relativt billige bilturer selv om man ikke har bil selv. Jeg har allerede planlagt neste tur, og håper flere blir inspirert til å gjøre det samme!

Morten Benestad - brilliantnorway

Nabobil.no

Nabobil.no er en nettbasert delingstjeneste for leie og utleie av privatbiler. Vi kobler bileiere med personer som ønsker å leie bil og lar deg på den måten tjene penger på bilen din når du ikke bruker den selv. 

Relaterte Innlegg