Bilen måtte vike for miljøet

October 19, 2018
Leietakere

For et år siden bestemte Karianne (45) seg for å ta sin del av ansvaret for en bærekraftig utvikling - hun solgte bilen.

- Vi bor så nær buss, trikk og bane at det lar seg gjøre å ta et miljøvalg som dette, sier Karianne.

Ville ta sin del av ansvaret

- Jeg undersøkte flere delebilalternativer, men konkluderte med at Nabobil.no har flest valgmuligheter både når det gjelder type bil og hente- og leveringssteder.

Karianne forklarer at hun liker delementaliteten og synes appen gjør det enkelt å leie privatbiler fra andre. Hun forteller at hun har innarbeidet seg noen rutiner som gjør at prosessen skal gå smidig.

- Jeg vil anbefale folk å være tidlig ute med å sende forespørsler for å få bilen du ønsker deg.

Mulig med hytte uten å ha bil

Karianne har solgt bilen til fordel for delebil, og har nå tilgang til en langt større bilpark enn tidligere.

Kariannes bilbehov er ikke så ulikt det vi ser at andre Oslobeboere har. Hun leier bil når hun har behov for å flytte på større ting, skal på IKEA og ikke minst når hun skal på hytta. Det går altså an å ha hytte uten å eie bil! Hun forteller videre at hun synes det er trivelig å treffe forskjellige utleiere.

- Nabobilutleierne er vennlige, gode på kommunikasjon og opptatt av at kunden skal være fornøyd, sier hun.

Mye å spare

Til nå har Karianne nesten leid 30 forskjellige biler. Og bortsett fra en enkelthendelse der bilen var skitten og i dårlig stand har hun kun hatt gode leieopplevelser. Hun er derfor optimistisk rundt fremtiden og tror at enda flere vil benytte seg av delebiler sin bare de innser hva de kan spare.

- De er mye penger å spare på å droppe bilen. Når de økonomiske fordelene ved å dele bil kommer tydelig frem, parallelt med at folk blir mer miljøbevisste, vil enda flere velge å dele bil!

Nabobil.no

Nabobil.no er en nettbasert delingstjeneste for leie og utleie av privatbiler. Vi kobler bileiere med personer som ønsker å leie bil og lar deg på den måten tjene penger på bilen din når du ikke bruker den selv. 

Relaterte Innlegg