Bildeling blomstrer i Bergen

June 16, 2021
Nytt fra Nabobil.no

Siden Nabobils oppstart har Bergen vært et av de ledende markedene for bildeling.

I dag er det over 1 000 biler tilgjengelig for utleie blant de syv fjell og det siste året er det montert nøkkelfri åpningsteknologi i mange av bilene, som gjør at de kan bookes og åpnes med appen.

- Vi ser at bruken av delte biler øker betraktelig når vi eskalerer opp antallet nøkkelfrie biler, sier Marcus Christensen hos Nabobil. Han kan fortelle at bilenes tilgjengelig blir langt bedre når man som utleier ikke lenger er avhengig av leietaker for å overlevere nøkkel og at folk flest synes det oppleves som enklere å leie en bil uten å skulle treffe bilens eier. 

- Dette skaper en sømløs opplevelse og kommer alle parter til gode, forklarer Marcus.

Marcus Christensen har hatt ansvaret med å få på plass biler med nøkkelfri åpningsteknologi i Bergen.

Knutepunkt for bærekraftig mobilitet

Bergen kommune bygger såkalt mobilpunkt over hele byen i 2021. Ved et mobilpunkt får du i følge bymiljøetaten tilgang til elektriske bildelingsbiler og gode løsninger for sykkelparkering. I tilknytning til dette vil det ofte også tilbys elbillading, bussholdeplass og bysykler. 

Målet med mobilpunktene er å synliggjøre og tilgjengeliggjøre de miljøvennlige transporttilbudene som finnes i kommunen og gjøre det enklere for befolkningen å komme deg rundt i byen uten privatbil. Nabobil håper selvsagt å få ta del i ordningen som blant annet rommer egne parkeringsplasser til bildelingsbiler.  

Leier ut fire biler

Mette Kalleklev var tidlig ute med å leie ut bilen sin på plattformen og forteller at hun nå leier ut hele fire biler på plattformen.

- Jeg begynte å leie ut min manns bil hver gang han var bortreist i forbindelse med jobb, forteller Mette. Hun forklarer at veien derifra var kort til å leie ut flere biler. 

- Vi sjekket hvilke biler som var mest etterspurt på Nabobil og skjønte at det var varebiler. Vi eide allerede en varebil, og la den ut på Nabobil. Den ble veldig populær, så det ga mersmak!

 Mette understreker at de er heldige som kjenner folk som kan bidra med vedlikehold på bilene til en fornuftig pris og at dette har vært nøkkelen til at de har hatt råd til å oppskalere bilflåten sin. 

- Nå har vi 2-4 biler utleid, litt varierende etter hvor mye vi trenger dem selv. Alle er varebiler, og to av de er utleid nesten hele tiden. Det som er gøy er at vi har stamkunder som kommer tilbake flere ganger. 

Nøkkelfri åpningsteknologi gir flere bookinger

Mette forteller at teknologien som gjør at du kan åpne og låse bilen med Nabobils app har fungert utmerket. 

Mette mener bildeling i Bergen har en kjempestort potensiale.

- Bilene blir akseptert automatisk og vi trenger ikke være tilstede ved henting og levering. Veldig lettvint både for oss og leietaker! Vi merker at det har hatt effekt på mengden bookinger. Vi har bare hatt gode tilbakemeldinger fra kunder når det gjelder det. 

Positiv effekt på rushtidstrafikk og luftkvalitet

Bildeling i Bergen har virkelig blomstret de siste årene og Bergen kommune ønsker å motivere flere innbyggere til å benytte seg av bildeling. De ser blant annet at det kan ha en positiv effekt på rushtidstrafikk, støy og Bergens store problem med luftforurensning.

- For meg virker det som bildeling blir mer og mer vanlig. Folk synes det er veldig praktisk å ha tilgang på en bil til det de trenger, når de trenger det. Har du den rette bilen og den rette prisen så kan du ikke unngå å få den utleid. For oss har dette vært en suksess, avslutter Mette.

Nabobil.no

Nabobil.no er en nettbasert delingstjeneste for leie og utleie av privatbiler. Vi kobler bileiere med personer som ønsker å leie bil og lar deg på den måten tjene penger på bilen din når du ikke bruker den selv. 

Relaterte Innlegg