Amalies varebil ble hytte på hjul

April 18, 2021
Utleiere

En trend som virkelig har tatt av de siste årene er å reise på ferie i ombygde varebiler. Både norske og internasjonale turister har omfavnet konseptet "campervans" med storm. 

Roadtrip i Norge er en morsom og annerledes måte å feriere på. Fleksibiliteten ved å ha med seg hytta overalt og det faktum at campervans nå stadig er lettere tilgjengelig gjør at campinglivet frister en yngre målgruppe enn tidligere.

De siste årene har trenden også inntatt Nabobil. Kreative campingentusiaster har bygd om varebiler til campervans som etter et ansiktsløft ofte inneholder både dobbeltseng, vann, strøm og kjøkkenkrok.

Bygde om varebilen i rekordfart

Amalie Elea Olin Lundstad er en av dem som har fått dilla på campinglivet. For et år siden kjøpte hun og kjæresten Jonatan Johansson en Peugeot Boxer 2012 som de bygde om i rekordfart. 

Campinglivet er ingen sak med fasiliteter som innlagt vann, strøm og kokemuligheter.

- Å bygge den om var en veldig morsom utfordring, forteller Amalie. Vi brukte google mye og fant fort ut av vi måtte tenke at vi bygde et rom i et hus som skulle veie minst mulig!

Vekt var med andre ord svært viktig, og hver gjenstand som skulle inn i bilen måtte bokstavelig talt veies med omhu. 

Hjemmekoslig luksus

- Vi var opptatt av å gjøre det skikkelig. Vi ville prøve å tenke litt ut av boksen for det som er typisk for en campingbil og prøve å skape et hjem med hyggelig atmosfære. 

Og det har de klart. Her har et strøkent IKEA kjøkken med skikkelig benkeplate fått nytt liv, det samme gjelder en tapet i teglsteinsmønster, gardinstoffer og en dobbel madrass. Bilen har innlagt vann, kjøleskap og dimmbare lys. Strøm får de fra et solcellepanel på taket. Paret  er opptatt av bærekraft og det meste av materialer og inventar er gjenbruk. 

Amalie kan fortelle at de har forsøkt å skape en hjemmekoslig atmosfære i campervanen.

- Nesten alt er kjøpt på finn.no eller funnet hjemme hos foreldrene mine, forklarer Amalie entusiastisk. Vi fikk blant annet et kjempefint kjøkken gratis mot at vi kom og skrudde det ned, og benkeplata kjøpte vi også på finn. 

Grovt regnet har de brukt totalt 20 000 kroner på jobben, og det som kostet mest var en skikkelig GPS og stereo. 

Gjenbruk har vært viktig når bilen ble pusset opp og alt fra kjøkken til tapet i taket og parkett på gulvet er kjøpt brukt eller arvet fra familie og venner.

Mer enn en hobby

- Jeg har dokumentert det meste på film slik at andre kan bruke våre erfaringer når de skal gjøre noe tilsvarende, sier Amalie, som deler sitt campingliv med de som er interessert på sin youtube-kanal. Hun reiser aldri uten tripod og selfiestang og dokumenterer reisene gjennom en egen instagramkonto dedikert til den nyrenoverte bilen.

Ideen om å introdusere campinglivet hjemme i Kristiansund fikk paret da de var på reise i Australia. 

- Campinglivet i Australia var fryktelig varmt, så vi så for oss at det ville være langt mer behagelig i norske forhold, sier Amalie. 

Campingferie langs norske veier har blitt en populær måte å feriere på de siste årene

Fleksibel måte å reise på

Den ivrige camperen passer på å lagre steder hun har lyst til å besøke i Google maps og lar lista være inspirasjon til neste reise. 

- Det er en av de unike aspektene ved å være på campingtur - du kan la ruta bli til mens du kjører!

Å våkne opp "hvor som helst" er ifølge Amalie en av de unike aspektene ved å feriere i en campervan

Det har vist seg at campingbilen også er et populært utleieobjekt og i fjor sommer leide hun den ut til folk som var nysgjerrig på campinglivet. Og før årets høysesong er i gang har hun allerede fått inn mange leieforespørsler for sommeren.

- Jeg tror det er viktig å åpne øynene sine for det som er nytt, og tørre å planlegge en ferie som går til litt andre steder enn de typiske turistdestinasjonene, sier Amalie. Det er veldig mange fine steder å se hvis en beveger seg litt utenfor allfarvei!

Har du lyst til å dra på tur med en campervan i sommer? Vi har samlet bilene du kan leie på en og samme side. Avbestilling på Nabobil er kostnadsfritt frem til et døgn i forveien. 

Se lista over campervans

Nabobil.no

Nabobil.no er en nettbasert delingstjeneste for leie og utleie av privatbiler. Vi kobler bileiere med personer som ønsker å leie bil og lar deg på den måten tjene penger på bilen din når du ikke bruker den selv. 

Relaterte Innlegg