Aldri før har så mange delt bilen sin

November 22, 2019
Nytt fra Nabobil.no

Det er rekordmange Nordmenn som deler bilen sin. Det er nå nesten 8000 biler på plattformen og bilene er delt hele 60.000 ganger det siste året.

Med biler tilgjengelig i alle norske byer har Nabobil vokst til å bli en av de mest betydningsfulle aktørene i den norske sirkulærøkonomien, der varer deles eller repareres fremfor å erstattes. 

Økt etterspørsel etter bil i julen

– Aldri før har så mange delt bilen sin. Vi har nesten 8000 biler på vår platform, fordelt over hele landet. Ved å finne, booke og åpne biler gjennom appen har vi gjort det enkelt for alle som har behov for bil av og til, slik at de ikke trenger å kjøpe egen bil, sier Even Heggernes, daglig leder i Nabobil.

Nabobil merker allerede økt pågang etter biler for den kommende juleferien.

– I julen er vi nesten fullbooket allerede. Da ser vi at leietakerne vil fylle opp bilen med venner, familie, julegaver og skiutstyr og kjøre helt hjem eller til fjells. Har du en bil som ikke skal brukes, kan den glede noen andre samtidig som du kan tjene gode penger, sier Heggernes

Fornuftig, enkelt og innbringende

Norske biler står parkert nesten 97 prosent av tiden. Ved å dele privatbiler er Nabobil-brukere med på å utnytte de ressurser som allerede finnes. Dersom flere bileiere velger å dele bilen sin, kan norske forbrukere bidra til enda bedre utnyttelse av bilparken. Det er både enkelt og økonomisk.

– Bilen din kan plukkes opp og leveres tilbake mens du er på jobb, sitter foran peisen eller går på ski i julen. Du styrer hele utleieforholdet fra appen. Så langt i år har vi utbetalt mer enn 50 millioner kroner til utleiere på plattformen, det viser at mange har oppdaget hvor enkelt og innbringende det er, men langt flere burde gjøre det om vi skal få forbruket ned, sier Heggernes.

White Monday

Nabobil er med på White Monday, en internasjonal bevegelse for sirkulær økonomi, som oppfordrer til å kjøpe brukt, reparere eller leie fremfor å kjøpe nytt. Gjennom å dele på den eksisterende bilparken, kjøre sjeldnere og velge elbil når du kan, så mener vi at Nabobil kan være en positiv bidragsyter. White Monday markeres mandag 25. november, som en motreaksjon til Black Friday. Les mer på whitemonday.info/norway.

Relaterte Innlegg